За вас 2021 г. започна успешно на фона на общите

...
Коментари Харесай

Мария Жекова: Искаме да разширяваме активите си тук, в нашия град

За вас 2021 година стартира сполучливо на фона на общите усложнения пред бизнеса поради коронавирусната пандемия - през февруари " Ате слой " получи документ за инвестиция клас А за построяването на нов цех. Какво планува този план?
Ние произвеждаме полиетиленови фолиа за промишлеността и хранителната индустрия. Печатаме фолиа за опаковки на хранителни артикули. За нашия бизнес епидемията няма отрицателен отпечатък. Ние имаме поръчки, работим добре и през първата и втората вълна нямахме заболели чиновници, само че в този момент, през третата вълна, има много заболели. Персоналът ни е млад и може би по тази причина третата вълна ни удари. Но в действителност стартирахме годината с положителни вести, получихме документ за вложител клас А. С този документ ние вършим заявление пред държавната и пред общинската администрация, че желаем да вършим вложенията си в България и по-конкретно в Стара Загора. А документът ни обезпечава бързо административно обслужване, което в джунглата на строителните закони, правила и така нататък е доста добре. Ако осъществим всички критерии, ще имаме в допълнение финансово облекчение при възнаграждение на осигуровките на новооткритите работни места в новата инвестиция.
Какви благоприятни условия открива новата индустриална база за увеличението на потенциала на компанията ви и обогатяването на продуктовата й листа?
- Ние живеем в хубав град с добър бизнес климат и с висок стандарт. Искаме тук, в нашия град, да се разширяваме. Ще построим нови здания и ще инсталираме съвременни софтуерни линии, това ще усили потенциала още два пъти от настоящето произвеждане и ще отговорим на условията на клиентите за нови технологии и нови опаковки.
С какви други капиталови проекти ще защитавате мястото си на водещ пpoизвoдитeл нa гъвĸaви пoлимepни фoлиa и oпaĸoвĸи зa индycтpиятa в България?
- Ние имаме две индустриални бази - произвеждане на фолиа и отпечатване и каширане на фолиа за гъвкави опаковки. Първо ще разтеглим индустриалната база за щемпел и каширане и по-късно ще разтеглим и производството на фолиа. В дълготраен проект ще построим два завода на повърхност 60 дка. Обмисляме и по какъв начин да се впишем в по този начин наречената кръгова стопанска система - това ще е бъдещето, всеки запас да се употребява по няколко пъти.
Как на ваша територия ще реализирате все по-нарастващата нужда от софтуерна рационализация на актуалния бизнес, с цел да отговорите на условията на вашите клиенти и да им гарантирате високо качество?
- Опаковките търпят непрестанно промени - понижава се количеството на пакетирания артикул, потребителите имат все по-високи условия към храната. Това постанова производителите непрестанно да сменят визия, осведомителни надписи, размери. Вече започнахме договарянията за нови машини, обмисляме автоматизиране на вътрешните логистични процеси, ще подобрим пакетирането на продукцията, съхранението, периода на доставка към клиентите.
Компанията е одобрено име в чужбина, за където се изнасят 80% от продукцията й. Какви са конкурентните ви преимущества на европейските пазари? В какви посоки предвиждате да търсите разширение на своето наличие на тях?
- Преди всичко търсим уголемение на портфолиото и количеството със старите клиенти. Ние растем дружно във веригата снабдител - производител - клиент. В нашия бизнес партньорството е дълготрайно, в случай че клиентът си купи опаковъчна машина и ние разработим фолио за нея, взаимната работа върви елементарно и прелестно. Търсим и нови пазари, нови клиенти, само че сега пандемията не разрешава това. Този развой е западнал изцяло. Но да сме оптимисти и да имаме вяра, че това скоро ще се промени.
Едно от най-новите предизвикателство към опаковъчната промишленост е европейската Зелена договорка и напъните на интернационалната общественост за опазване на околната среда, като се понижи използването на пластмасови произведения. Готова ли е " Ате слой " за това зелено развиване на бизнес? Как ще отговорите на новите европейски условия и какви " зелени " опаковки можете да предложите на своите клиенти?
- Да, ние сме подготвени, само че зеленото развиване на пластмасовата промишленост в този момент стартира. Целият бизнес модел ще се промени. Промените са почнали и няма връщане обратно. Ние към този момент предлагаме зелени решения на нашите клиенти, само че чакаме след 3 - 5 години тези зелени опаковъчни решения да са общоприети, с всеобщо разпространяване и приложимост, което да докара до понижаване на отпадъците от опаковки и повишение на преработването. До 2030 година всички опаковки в Европейски Съюз би трябвало да бъдат рециклируеми и реизползваеми. Това слага огромни провокации пред промишлеността, свързани с дизайна на консуматорските опаковки, които нормално са комбинирани от разнообразни полимерни материали и не подлежат на преработване. Всичко това води до потребността от нови вложения в съоръжение и машини, развиване на нововъведенията и използването на нови материали.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР