за ваксинация срещу коронавируса остават и работата им няма да

...
за ваксинация срещу коронавируса остават и работата им няма да
Коментари Харесай

Зелените коридори за ваксиниране остават, но уязвимите групи са с приоритет

за имунизация против ковид остават и работата им няма да се лимитира, само че в дните от понеделник до четвъртък приоритет на опашката от чакащи ще имат възрастните и хронично болните. Тази смяна вкарва здравният министър доктор с от през днешния ден.
До това се стигна, откакто през вчерашния ден имаше сериозна рецензия към първичното му предложение от понеделник до четвъртък да се имунизират единствено хората над 60. и болните, тъй като това ще забави имунизационната стратегия и достигането на групов имунитет. Неговият претекст за решението беше да даде приоритет на тази група, тъй като по думите му 80% от смъртните случаи на Коронавирус са точно при тях.
 Проф. Гигов: Не се затварят зелените коридори, а се дава приоритет на възрастните и хронично болните Проф. Гигов: Не се затварят зелените коридори, а се дава приоритет на възрастните и хронично болните
От през днешния ден работят зелени коридори за имунизация без авансово записване на хора над 60 години или с хронични болести, предава БНР...
Новото условие още веднъж дава приоритет на тази група, без обаче да лимитира всички останали искащи. Това значи, че в случай че на опашката от чакащи се подреди възрастен човек, той ще изпревари всички и ще бъде имунизиран предпочитано, само че още веднъж единствено в дните от понеделник до четвъртък.
За петък, събота и неделя остава остарелият режим на работа на коридорите - с имунизиране на всеки искащ, без приоритет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР