За успех в борбата с климатичните промени ще е нужно

...
За успех в борбата с климатичните промени ще е нужно
Коментари Харесай

Блумбърг: Борбата с климатичните промени иска водачество, а не чудо

За триумф в битката с климатичните промени ще е нужно не знамение, а водачество, съобщи Майкъл Блумбърг на конференцията на Организация на обединените нации за климата КОП25 в Мадрид, съобщи Франс прес.

Милиардерът, който неотдавна се включи в първичните избори на демократите за президентския избор през 2020 година, посети конференцията, с цел да увери, че американците не престават да са ангажирани в битката с световното стопляне макар оповестеното от президента Доналд Тръмп отдръпване от Парижкото съглашение за климата.

" Следващият президент на Съединени американски щати би трябвало да постави завършек на всички дотации за компаниите от бранша на изкопаемите енергоизточници и за добива им. Това включва данъчните облекчения и други специфични режими ", съобщи Блумбърг, представен от Българска телеграфна агенция.

" Президентът би трябвало да реинвестира тези средства във възобновими енергоизточници, които ще основат голям брой нови работни места ", добави той в тирада на демонстрация за финансирането на климатичния преход, проведена от испанското държавно управление.

" Накратко казано, за победа на климатичните промени няма да е нужно някакво знамение, няма да са нужни неограничени запаси. Ще е нужно водачество и здрав разсъдък. Вярно е обаче, че американското държавно управление демонстрира забележителен недостиг на здрав разсъдък ", иронизира Блумбърг. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР