За управител на БНБ има двама кандидати. Това приемам като

...
За управител на БНБ има двама кандидати. Това приемам като
Коментари Харесай

Караджов за БНБ: Идеята, че изборът на гуверньор зависи от ДПС, не отговаря на действителността

За шеф на Българска народна банка има двама претенденти. Това одобрявам като състезание. Единната кандидатура носи политическото обръщение, че една постоянна коалиция излъчва един претендент. Бих споделил, че постоянна коалиция може да излъчи и двама, и трима претенденти. Това разяснява в студиото на Нова ТВ вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов

„ Който завоюва повече гласове, и откъдето ги завоюва. Далеч съм от мисълта, че тези гласове ще се разделят. Мисля, че ще има депутати от разнообразни цветове, които ще гласоподават и за единия, и за другия. Защото и двамата са положителни. Това е моето съмнение и съм съвсем уверен, че ще стане така”, добави той.

Относно Любомир Каримански вицепремиерът сподели, че с него се работи елементарно, настоятелен човек е. „ Като морални устои е човек, който в никакъв случай не би позволил второ КТБ. Не знам от кое място се породи тази цялата истерия”, уточни Караджов.

По думите му концепцията, че Движение за права и свободи ще реши какъв да е претендентът не дава отговор на действителността. „ Тя е доста опростено-математическа. В Народното събрание сега има хора, които поддържат и двамата претенденти. Това ще си проличи по гласуването”, посочи още министърът.

За изпращане на оръжия към Украйна Караджов разясни, че това е тематика напълно за Народното събрание. „ Не съм получавал указания от „ Има подобен народ” за това какво да ми бъде мнението. Ние би трябвало да помогнем по всеки един метод, по който Украйна изиска от нас. Всяка една помощ, в това число и военна, би трябвало да им бъде предоставена”, акцентира вицепремиерът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР