За унищожаването на руския ракетен катер Ивановец са използвани украински

...
За унищожаването на руския ракетен катер Ивановец са използвани украински
Коментари Харесай

Ракетният катер Ивановец е унищожен с украински дронове MAGURA V5 - Буданов

За унищожаването на съветския ракетен катер " Ивановец " са употребявани украински морски дронове вид MAGURA V5. Началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов разкри пред изданието War Zone, че по корпуса на плавателния съд са нанесени шест удара.

Катерът беше потънал през вчерашния ден в региона на езерото Донузлав при спецоперация край окупирания Крим. На борда му евентуално е имало към 40 моряци.

" При унищожаването на посочения транспортен съд по корпуса му са нанесени шест директни удара от корабни дронове. В резултат на повредите корабът се наклони обратно и потъна. По предварителни данни, издирвателно-спасителната интервенция, извършена от съперника, не се е увенчала с триумф. " – сподели Буданов.

Припомняме, през нощта против 1 февруари Главното ръководство на разузнаването към Министерството на защитата на Украйна потопи съветския катер " Ивановец ", чиято стойност е сред 60 и 70 милиона $.

Дроновете MAGURA V5 са оборудвани с две камери, оптика в инфрачервения набор, сателитен модул, който предава сигналите от камерите към пункта за ръководство. Тези безпилотни апарати развиват скорост 45 морски благи в час. Бойната им глава е ситуирана в носовата част и тежи 250 кг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР