За Украйна би било рисковано да продължи да изнася зърно

...
За Украйна би било рисковано да продължи да изнася зърно
Коментари Харесай

Кремъл с нова провокация: Рисковано е за Украйна да изнася зърно през Черно море

За Украйна би било рисковано да продължи да изнася зърно през Черно море, откакто Москва е прекратила присъединяване си в постигнатото с посредничеството на Организация на обединените нации съглашение за улеснение на превоза, съобщи през днешния ден Русия. 

" В изискванията, когато Русия приказва за неспособност да се подсигурява сигурността на корабоплаването в тези региони, сходна договорка надали е осъществима и тя придобива друг темперамент - доста по-рискован, рисков, без гаранции “, съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той упрекна украинската страна, че с дейностите си нарушава изискванията на договорката, правейки внушения, че точно Украйна заплашва сигурността в Черно море, а не Русия, което всекидневно нападна украински цивилен и инфраструктурни обекти и нарушава реализирани съглашения, за да бъде извоювана от нея по този начин наречена " огромна военна интервенция ", подлагайки Запада и Украйна на непрекъснати провокации и шантаж.

В събота Русия съобщи, че прекратява присъединяване си след нахлуване против черноморския ѝ флот, напомня Ройтерс. Министерство на защитата съобщи, че поради нападението от 29 октомври, осъществено от " киевския режим с присъединяване на английски експерти " против кораби на Черноморския флот и цивилен плавателни съдове, участващи в обезпечаването на сигурността на зърнения кулоар, " съветската страна прекратява присъединяване си в осъществяването на споразуменията за експорт на селскостопански артикули от украинските пристанища ".

В същото време Киев отхвърли да има сходни цели и упрекна Москва, че " изнудва света с апетит ".

Песков сподели, че съветските контакти с Турция и Организация на обединените нации, които посредничиха за договорката за експорт на зърно през юли, не престават. Той обаче не отговори на въпроса какво е належащо да се случи от позиция на Русия, с цел да бъде обновена договорката.

Дванадесет кораба, пренасящи зърно, напуснаха украинските пристанища макар отдръпването на Русия от договорката. Решението на Москва провокира отвращение от страна на Украйна, НАТО и Европейския съюз и Съединени американски щати, показва Ройтерс. Американският президент Джо Байдън в събота назова дейностите на Русия " възмутителни " и съобщи, че те ще усилят глада.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР