За целта ще са необходими 20 милиарда долара, заяви директорката

...
За целта ще са необходими 20 милиарда долара, заяви директорката
Коментари Харесай

Страните от Г-20 искат 70% ваксинация на световното население до 7-8 месеца

" За задачата ще са нужни 20 милиарда $ ", съобщи директорката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

" За да подпомогнем постигането на световната цел най-малко 40 % от популацията във всички страни до бъде имунизирано до края на тази година и 70 % доникъде на 2022 година, ще предприемем подпомагащи ограничения за повишение на доставките на ваксини и съществени медицински артикули и материали за разрастващите се страни и за унищожаване на съответните спънки в доставките и финансирането ", се споделя в официално съобщение на министрите от Г-20, представено от медиите.

В текста написа още, че групата на най-големите стопански системи в света ще сътвори взаимна финансово-здравна работна група.

Една от задачите ѝ ще е да усъвършенства разговора и световното съдействие по въпроси, отнасящи се до готовността за предварителна защита и реакция против пандемии.

Тя също по този начин ще насърчава обмена на опит и положителни практики, ще изготвя съглашения за съгласуваност сред финансовите и здравните министерства, ще предизвиква общи дейности, оценка и справяне с изключителни здравни обстановки и ще предизвиква ефикасното ръководство на ресурсите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР