За целта правителството организира закупуването на нова апаратура и подготвянето

...
За целта правителството организира закупуването на нова апаратура и подготвянето
Коментари Харесай

Денков разпореди до седмица да излизат кръвните проби за алкохол и наркотици

За задачата държавното управление провежда закупуването на нова инсталация и подготвянето на нови лаборатории за проучване на кръвни проби .

Премиерът бе безапелационен, че решението на Народното събрание да се лишават транспортните средства, с които са осъществени нарушавания след приложимост на алкохол или на наркотични субстанции, е стъпка в вярната посока.

И означи, че през последните години терминът " война по пътищата " е придобил необятна приложимост и за жалост, България е на едно от челните места по брой убити и ранени на пътя след тези катастрофи. Затова държавното управление е поело задачата да предложи и да вкара в деяние нови и по-строги ограничения, които да понижат жертвите и по-тежките катастрофи.

" Особено значимо е да се редуцира срокът за приемане на резултати след взимане на кръвни проби. Вече организираме, взаимно с Министерството на вътрешните работи и с другите институции, закупуването на нова инсталация, подготовката на експерти и организирането на лаборатории в страната. Целта е тези проби да излизат като резултати в границите на до една седмица, каквато би била положителната процедура. Отсега споделям, че това ще отнеме време, защото би трябвало да се набави нова и скъпа инсталация, а това става с избрани процедури ", заяви министър председателят Денков.

Това обаче ще отнеме време. Затова той разпореди на министъра на вътрешните работи, дружно с прокуратурата, да огледат ограниченията, заложени в закона, с цел да се създадат най-хубавата организация, тъй че хората, които са почтени, да се усещат спокойни на улиците, а тези, които вършат нарушавания, да получат съответното наказване.



Вчера здравният министър Христо Хинков разгласи, че ще има осем лаборатории в София и в страната, в които ще се изследват пробите за съществуване на алкохол или опиати в кръвта. Това е разисквано с министъра на вътрешните работи и има подготвеност за решение на казуса.

Вече са в действие измененията в Наказателния кодекс, според които транспортното средство се лишава, ако има съществуване на опиати или пък концентрацията на алкохол в кръвта на лидера над 1,2 промила. А в случай че транспортното средство не е на управлявалия го сега на нарушаването, следва да се заплати неговата равноценност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР