За целта изпълнителната власт одобри проект за промени в Наказателния

...
За целта изпълнителната власт одобри проект за промени в Наказателния
Коментари Харесай

Онлайн пиратството да стане престъпление иска правителството

За задачата изпълнителната власт утвърди план за промени в Наказателния кодекс, които ще стане допустимо преследването на лица, създаващи условия за пиратство - посредством построяването и поддържането на уеб сайтове за торент тракери, уебплатформи, чат групи в приложения за онлайн замяна на пиратско наличие и други действия.

 

Създава се нов незаконен състав в чл.172а, алинея 2 от Наказателен кодекс, който включва: построяването или поддържането на осведомителна система или предлагането на услуга на осведомителното общество. Всяко от тези действия би трябвало да е със специфична цел - осъществяване на незаконно посягане по отношение на непознат обект на авторско или сродно на него право. 

 

Предлаганото наказване е от 1 до 6 година отнемане от независимост и санкция до 10 000 лв..

Законопроектът цели още да се преодолеят усложненията при следствието и разкриването на незаконни похищения по отношение на голям брой предпазени обекти на авторско или сродно на него право поради нуждата от индивидуализиране на всеки обект или веществен притежател поотделно, преди внасянето на обвинителен акт. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР