За тротоар, част от който е в плачевно състояние, сигнализират

...
За тротоар, част от който е в плачевно състояние, сигнализират
Коментари Харесай

Тротоар потресе пешеходци и шофьори. Колите ли са виновни? СНИМКИ

За тротоар, част от който е в плачевно положение, алармират поданици на Кърджали в обществената мрежа Фейсбук.

Става въпрос за сектор, намиращ се на ул. " Генерал Чернозубов " в родопския град. Разбититата част се намира навръх излаза на пешеходна пътека, която е наоколо до ОУ " Св. Св Кирил и Методий ". За случая сигнализира Мохамед Р., който споделя и фрагменти, илюстриращи казуса.

На тях се вижда, че доста от прочките до бордюра са разместени, а някои от тях стърчат на няколко сантиметра от нивото на тротоара. Граждани считат, че обстановката крие евентуална заплаха за преминаващите, както и стеснение за пешеходците - изключително за майките с колички и труднопозвижните хора.

" Чакат, с цел да се спъне някой пешеходец и тогава ли ще оправят плочките на този разрушен тротоар? А тротоара от дълго време е в това положение и не се подхващат безусловно никакви ограничения, въпреки че е наоколо до учебното заведение ”Кирил и Методий ”, " твърди Мохамед Р.

Ситуацията не остава локалните равнодушни, а някои кърджалийци считат, че за казуса са отговорни камионите и колите, които се качват на тротоара при разминаване в тясната уличка. Други са съгласни с тях, като обаче показват и подозренията си за работата на майсторите. Вижте мненията на жителите:

" И това са новоремонтирани тротоари. Явно качеството и на материалите, и на ремонтите действия е под всякаква рецензия.Трагедия ", написа Огнян Н.

" Просто е трябвало да снимат номера на камиона, който е минал през него, и да връчат фактура за ремонта на притежателя! Така вършат в белите страни - няма тюхкане, няма драма! ", прибавя Тодор Т.

" Аз съм очевидец, че всяка вечер, когато излизат учениците от Ботев, по няколко коли минават през тротоара, тъй като не могат да се разминават. И на двете улици постоянно има паркирани коли. Да ги създадат тези улици най-малко еднопосочни, че хората да не минават по тротоарите ", разяснява Гюлтен Х.

" Че са минали коли е ясно. Ама и майсторите са си оставили ръцете ",  счита Валери Д.

" Опитайте се да минете с детска количка по този тротоар ", предлага Райна Н.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР