За тринадесети път в село Мещица се проведе Националният детски

...
За тринадесети път в село Мещица се проведе Националният детски
Коментари Харесай

В село Мещица се проведе Националният детски фолклорен конкурс „Дай,бабо,огънче!“

За тринадесети път в село Мещица се организира Националният детски фолклорен конкурс „ Дай,бабо,огънче! “.

През целия съботен ден от сцената звучаха песни, приказки, броилки и гатанки. Децата танцуваха и показаха обичани национални игри. Конкурсът, който е същински празник на българския дух и сподели, че децата на България с наслада придвижват огънчето на традицията. В него тази година се показаха 610 деца и младежи.
Събитието бе намерено от зам.-кмета на Община Перник Стефан Кръстев. Той поздрави участниците за това, че с боязън и обич пеят, танцуват и демонстрират достоверните български традиции и носии, излъчени от потомство на потомство. „ С този фестивал Вие уредниците и участниците поддържате традициите и творчеството, завещани ни от дедите ни ”, сподели още Кръстев. Зам.-кметът добави, че са малко народите по света като българския, които могат да се похвалят с толкоз богата и скъпа фолклорна съкровищница, събирана и завещана, с цел да бъде защитавана. „ Пазете благосъстоянието на фолклора и дано силата и несломимия български дух бъдат постоянно с вас ”, прикани Стефан Кръстев
Стотиците участници бяха оценени от жури с ръководител Цветана Манова – етнограф и членове – Йовчо Георгиев – хореограф Верка Момчилова – вокален възпитател.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР