За тригодишния период, в който омбудсман на страната ни е

...
За тригодишния период, в който омбудсман на страната ни е
Коментари Харесай

Близо 100 000 граждани са потърсили съдействие от омбудсмана за три години

За тригодишния интервал, в който омбудсман на страната ни е Мая Манолова, 99 584 жители са потърсили съдействието й. Това разгласи Манолова пред публицисти. Постъпилите тъжби за този интервал са били 35 282, като растежът от 20 октомври 2015 година до 20 октомври 2018 година спрямо тези за интервала 2014-2015 година е 549 %. За тригодишния интервал завършените тъжби са 32 893, уточни Манолова.

Убедихме всички, че институцията на омбудсмана е надпартийна, че е забележима и ефикасна институция, акцентира Манолова. Изкушението пред мен беше огромно да представим триумфите, само че си дадохме и сметка, че нерешените проблеми са доста и че има доста работа, която хората чакат да свършим, сподели още Манолова. Вместо календар на триумфите, представяме Бяла книга, в която са включени всички тематики, които сме определили за първостепенно значими за жителите и техните права.

В началото на отоплителния сезон, поради идното нарастване на цената и "високомерното, пренебрежително и неуважително отношение от страна на монополиста ", първото място в Бялата книга е несъмнено за "Топлофикация ", съобщи Манолова. По думите й не се работи бързо и дейно по почтена методика за установяване на сградната апаратура и евентуално ще се окаже, че на хората е събирана непозволено сума за тази услуга.

Арбитражните съдилища също намират място в Бялата книга. Благодарение на измененията, "над 120 хиляди българи към този момент са свободни от рекета на арбитражните съдилища ", добави тя. Колекторските компании към момента не престават да тероризират жителите когато и да е на денонощието и казусът с това към момента не е решен, изясни омбудсманът. Манолова сподели още, че ще насочи напъните си и към високите банкови такси, към Данък добавена стойност върху дарените храни, екотаксите при първа регистрация на автомобил, детското правораздаване, здравната експертиза и други

Най-много тъжби за трите години са били получени поради нарушени права на потребителите, следвани от нарушени обществени права и нарушавания в изпълнителното произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР