За три сезона напред ще бъдат подпомагани чартърните програми с

...
За три сезона напред ще бъдат подпомагани чартърните програми с
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Чартъри до България - подпомогнати за три сезона напред

За три сезона напред ще бъдат подпомагани чартърните стратегии с туристи до България. Заповедта на министър Николина Ангелкова би трябвало да влезе в действие до дни. Тя ще важи за всички туроператори, без значение дали те са в страната, или в чужбина.
Това стана ясно от думите на шефа на сдружението Полина Карастоянова.

Промяна в метода на издаване на визи за съветски и турски жители оферират от Националния ръб по туризъм. Според тях това е един от методите да се избави летния сезон у нас.

“Нашите връзки с основни за нас пазари ще бъдат още по-ценни “, съобщи още тя.

По думите и към 50% от хотелите по българското черноморие към момента не са отворили порти. Големите обекти пък се опасяват да ангажират по-голям запас и по тази причина към момента са в режим на прекратена активност.

Работят най-вече по-малките, които могат да си разрешат да обслужват туристите в понижен състав. В тези, които са отворили, заетостта е единствено 10%-20%, обядви Карастоянова.

На помощ в създалата се ситуциация идват ограниченията на държавното управление. Карастоянова сподели, че мярката 60/40, която се трансформира на 80/20 за туризма се приема добре от сектора и доста хора ще се възползват от нея.

Тя чака и нови промени във връзка с чартърните полети. Имало е диалози и с министъра на туризма Николина Ангелкова по тематиката.

На въпрос за застрояването на Черноморието Полина Карастоянова отговори, че от дълго време виновните институции и жителите са изгубили опцията да разясняват дружно каква би трябвало да е визията ни за морето и за туризма там.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР