За три години трасето от Ружинци до Монтана ще бъде

...
За три години трасето от Ружинци до Монтана ще бъде
Коментари Харесай

Министър Шишков: Ускоряваме строителството на скоростния път Видин-Ботевград

За три години трасето от Ружинци до Монтана ще бъде издигнато, предвижда районният министър

С решението на държавното управление за отчуждаване на парцели по трасето на пътя Видин-Ботевград започваме да компенсираме забавянето на този извънредно значим инфраструктурен обект и ускоряваме построяването му.

Това съобщи след съвещанието на Министерския съвет министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.
Правителството одобри решение за отчуждаване за създаване на обект „ Модернизация на Път 1-1 (Е-79) „ Видин - Ботевград “ на парцели и елементи от парцели – частна благосъстоятелност, намиращи се в землищата на селата Ружинци, Плешивец, Гюргич и Черно поле, община Ружинци, област Видин, село Каменна Рикса, община Георги Дамяново, селата Белотинци, Смоляновци, Клисурица, Винище, Горна Вереница, Долна Вереница и Войници, община Монтана, област Монтана.

Средствата, нужни за финансиране на процедурата по отчуждаване, ще бъдат обезпечени от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

„ С решението си през днешния ден Министерският съвет даде един явен небосвод за развиване на Северозапада “, сподели министър Шишков и благодари на специалистите от АПИ, които са работили извънредно интензивно през последните 4 месеца, с цел да може да се навакса изоставането.

Министър Шишков предвижда, че за по-малко от три години трасето от Ружинци към Монтана ще бъде издигнато.

Той разяснява, че построяването на скоростния път от Видин до Монтана освен е жизненоважно за Северозапада, само че и ще даде опция за построяването на другото различно трасе – от Монтана до София с тунел през прохода „ Петрохан “, което би могло да се осъществя с концесия. А това ще усъвършенства свързаността освен в района.

В отговор на журналистически въпрос за проблема с насъбраните санкции на жителите от село Пролеша, министър Шишков сподели, че решението е да се промени Законът за придвижване по пътищата, тъй че глобата да не може да надвишава цената на три санкции за година.

Той насочи зов към депутатите да внесат тази корекция в закона, с цел да бъде решен въпросът освен за жителите на Пролеша, а и за всички други, получили актове на несъизмеримо висока стойност.

Архитект Шишков посочи, че е най-добре предлагането да пристигна от народните представители, тъй като, в случай че самодейността е негова, е належащо публично разискване, което ще отнеме доста време.

*Източник: www.mrrb.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР