За трети пореден път делегация от Върховния областен съд-Нюрнберг, Германия

...
За трети пореден път делегация от Върховния областен съд-Нюрнберг, Германия
Коментари Харесай

Съдии от Бавария гостуват за пореден път в Апелативен съд - Варна

 За трети следващ път делегация от Върховния регионален съд-Нюрнберг, Германия гостува на Апелативен съд-Варна. Официалната аудиенция на съдиите от Бавария във Варна се трансформира в традиция. Професионалният продан сред двете европейски институции стана вероятен откакто през 2015 година управленията на двете институции, възобновиха партньорството, почнало със Споразумение за съдействие преди 14 години.

За първи път във Варна гостува новият президент на Върховния регионален съд – Нюрнберт доктор Томас Дикерт. В делегацията са още арбитър Ингрид Демел – ръководител на Съвета на съдиите в Бавария, съдията Андреас Лойцингер, както и зам.председателят на институцията госпожа Валтраут Байерлайн. 

Днес се състоя първата работна среща – полемика, отдадена на въпроси, свързани с ръководството на делата, с електронните услуги, които дават съдилищата в Бавария и във Варна. Д-р Дикерт заяви, че съгласно държавна стратегия в Германия до 2026 година няма да има правосъдни каузи на хартия. Дискутирани бяха въпроси, свързани със специализацията на съдиите в Бавария и в България, със характерната процедура на висшите съдилища в Германия. Обсъдиха се въпроси, свързани с взаимоотношението на съдилищата с медиите и с обществеността и положителните практики в двете страни. Утре работната полемика ще продължи.

Изключителен интерес за гостите от Бавария провокира изложбеният салон на Апелативен съд – Варна, където се презентират произведения на надарените ученици на школа " Дедал “. Проектът, с помощта на който Апелативен съд-Варна оказва обществена и институционална поддръжка на школата по изкуства за деца и младежи в неравностойно състояние респектира за следващ път съдиите от Германия. Факт е, че Върховният регионален съд – Нюрнберг към този момент има картина, нарисувана в креативната работилница на Дедал. От сегашната си аудиенция немските посетители ще отнесат в Бавария още 4 от картините на надарените варненски деца.

По време на своя престой във Варна, съдиите от Бавария ще прегледат актуализирания замък " Евксиноград “, строен за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг. Те ще имат привилегията да бъдат водени от младия правист и краевед Християн Облаков, с който ще посетят Римските терми във Варна, като едни от най-добре непокътнатите архитектурни остатъци от античността, както и Регионалния исторически музей, където се съхраняват забележителни монументи на международната просвета и най-старото обработено злато в света.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР