За трети път Бакхус кани ценителите на вкусната храна на

...
За трети път Бакхус кани ценителите на вкусната храна на
Коментари Харесай

Отново се задава фестивалът на уличната храна

За трети път " Бакхус " кани ценителите на вкусната храна на махленски фест идния уикенд. През целия уикенд на 8 и 9 юни от 10 до 22 ч. сред ул. " Цар Симеон " и ул. " Св. св. Кирил и Методий " " Бакхус " ще трансформира местоположението в фантазия за всеки познавач на положителната храна, питиета и артикули.

В дните на фестивала реновираната част на " Женския пазар " ще бъде разграничена на зони, в които гостите ще могат да опитат висококачествени артикули: разнородни храни, приготвени на място от едни от най-хубавите сега заведения за хранене, занаятчийски виновност, крафт бири, коктейли, сладкиши, джелато, особено кафе, селекция от артикули на български производители и фермери и още. За децата ще има специфичен ъгъл с надуваем палат, новата джаз тайфа SoulBmoll ще свири онлайн през първата половина и на двата фестивални дни, а клуб " Терминал 1 " ще се погрижи за три DJ къта през останалата част от деня.

Мотивацията на уредниците да провеждат StrEAT Fest идва от визитата на разнообразни пазари в множеството западноевропейски градове, където всеки уикенд пазарът се трансформира в празник - обилие от артикули, радостни търговци, прясно приготвена храна, разнообразни питиета и приповдигната атмосфера.

Ключова част от фестивала ще бъдат двете зони с 16 определени ресторанта, които ще приспособяват менюто си за " улицата " и ще предложат на посетителите типични ястия от разнообразни национални кухни: тайландска (Royal Thai), японска (Hamachi-ni), френска (L`Instant Boutique & Catering), италианска (IL Teatro и прясна паста " Паризи " ) съвременна българска кухня (ресторант " Кармаре " ), турска (Turquoise), виетнамска (Lili Pham), мексиканска (Такотека), азиатска " Кото Chef’s Room " и още аЕstivum Zornitza Family Estate, Samokovi хотел " Рила-Боровец ", " Q-fteteria ", hummusbar, Ribs Brothers и " Томеко ". Какво ще оферират и повече за заведенията за хранене може да прочетете тук.

За феновете на виното в зона " Напитки " ще може да се дегустират и купят виновността на Асоциацията на самостоятелните лозаро-винари от специфичен вино бар на списание DiVino. Също в зоната ще може да се открият щандове на Seewines, коктейл бар " Кото ", Ouzo 12, китайска ракия " Маутай ", крафт бири - " Витошко лале ", Hills, Crafter, Bononia Estate, " Житецки хъс ", сиропен бар нa Harmonica и чил зона на Stolichno на терасата.

В " Сладко&Солено " ще има самун с мая, сандвичи и сладкиши на " Братя Хлебари ", палачинки с хайвер на Whole Caviar, веган оферти на Salted Cafe, джелато на Gelato&Latte, тайландски сладоледи на плоча I Scream, вкусните сладоледи на Gelateria Naturale, сладки изкушения на сладкарница Adella Cacke O’Clock, изненади с новия ягодов Baileys, гурмански деликатеси от магазин Le Petit Quche и лятната каравана на Somersby, които дават обещание динени развлечения.

В Зона " Производители " ще бъдат показани изложители с висококачествени сезонни, месни и опаковани артикули. Сред участниците са Meat Me, RoStar, 11 Meats, лютиви сосове Chilli Hills, тахани Valnuts, Delishu, Konopp Haus, Spizing и други (streatfest.bg).

Водните питейни заведения на събитието ще бъдат показани от сътрудниците на " Бакхус " - Acqua Panna & S. Pellegrino, в двата края на фестивала.

В частта с " Фермерите " посетителите на феста ще могат да се срещнат с единствената киви плантация в България – kiwi.bg, продуктите на " Ярловска плантация ", " Харман ", " Ферма ЕА ", естествен пчелен мед на " Курдов ", темпе и тофу, приготвено на място от новата компания Indonesian Tempe & Tofu, и атрактивния щанд с танцуващи мелници на билкови подправки Kotanyi.

За лятна разхлада ще има обособена бар зона с джин бар, разнородни оферти от Tankerey&Gordon’s и коктейли от Bulleit, предлагани на караваната Travel Coctails. Специално кафе за ободряване от Chucky’s и Dabov ще може да се опита в двата края на феста.

Събитието ще има 5 входа за бърз и елементарен достъп от всички страни на фестивала. Входът за 1 човек е 5 лева, като може да купите билети онлайн на billet.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР