За трета поредна година започваме проверки в енергийните дружества с

...
За трета поредна година започваме проверки в енергийните дружества с
Коментари Харесай

Започна проверката на енергийните дружества за предстоящия зимен сезон

„ За трета поредна година започваме инспекции в енергийните сдружения с превантивна цел – да се уверим, че енергийната система на страната ще издържи през зимния сезон. Въпреки тежките условия предходната зима, успяхме да се оправим. Благодарение на рехабилитацията и модернизацията българската енергийна система работи надеждно “. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова, която даде начало на инспекциите за готовността на трите електроразпределителни сдружения и „ Електроенергийния систематичен оператор “ ЕАД за идния зимен сезон от град Перник.

Обект на инспекцията са техническото положение и употребата на енергийните обекти, материалните бази, както и техническото поръчителство на спешните екипи. На територията на общината от началото на тази година са вложени близо 2 млн. лева в създаване и реорганизация на уреди приблизително и ниско напрежение, почистени са просеките към енергийните обекти.

В региона на град Радомир енергийният министър инспектира осъвременената подстанция на „ ЕСО “ ЕАД „ Червена могила “. Обектът е част от стратегическата инфраструктура на страната. На територията на подстанцията действа интернационалният електропровод 400 kV, който обезпечава връзка с електроенергийната система на Република Македония.

Министър Петкова разгласи, че от средата на месец октомври следва да се извършат инспекции и на всички енергийни предприятия, които имат ангажимент да обезпечат по този начин наречения леден запас. „ Лично ще ревизира и запасите от въглища “, почерта още тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР