За трета поредна година, по инициатива на Маринела Николова –

...
За трета поредна година, по инициатива на Маринела Николова –
Коментари Харесай

Кметът на община Козлодуй се срещна с жители на Хърлец

За трета поредна година, по самодейност на Маринела Николова – кмет на община Козлодуй, се провеждат изнесени приемни с поданици на общината. Първата намира се състоя на 30 октомври в село Хърлец.
Заедно с кмета участваха: зам.-кметът на община Козлодуй Николай Николов, Мая Занева – ръководител на Общински съвет, Кръстю Кръстев – шеф на районно управление (на МВР) Полиция, Чавдар Слабов – Директор на Оперативна програма „ КД”, както и доктор Огнемир Симов – кмет на Кметство Хърлец, представител на Бюрото по труда.
Хората бяха пристигнали, с цел да се видят с кмета и да дадат оферти за възстановяване на изискванията на живот в селото. Преди всичко кметът описа за подобренията в селото. „ За пръв път в община Козлодуй има жена кмет, която толкоз доста промени образа на град Козлодуй. Гордея се, че за трета поредна година се обръща внимание на финансирането на пенсионерските клубове”, показа ръководителя на Пенсионерски клуб „ Здравец”, Любомир Динчев. Жителите в Хърлец сложиха въпроси за положението на пътната мрежа, сметището, петъчния пазар и по всички тематики имаше полемики. Голям проблем, който тормози жителите на Хърлец, е прекосяването на селскостопанските машини на зърнопроизводители, които замърсяват околната среда и затрудняват придвижването по улиците. Г-жа Маринела Николава и господин Огнемир Симов обявиха, че до края на 2018 година ще бъдат продължени договарянията за разрешаване на казуса с компаниите, притежатели на транспортните тежкотоварни средства.
„ Преди да ми зададете въпрос за цялостните контейнери, ще се извиня пред вас, защото към този момент трета седмица коли на общинското дружество са счупени. Не можем да извозваме регулярно отпадъците и скърбя, че сътворяваме стеснение на всички”, сподели кметът на Общината.
Мая Занева, ръководител на Общински съвет, Козлодуй, моли към обществото да помогне за запазването на хърлешкото учебно заведение, което дава положително обучение. Тя уточни като добра процедура, която би трябвало да бъде непокътната, взаимната активност на учебното заведение и детската градина с локалното читалище.
Разговорите минаха ползотворно за бъдещата работа на екипа на кмета на община Козлодуй.
В края на срещата, по самодейност на госпожа Николова, бяха отличени с плакети фамилии от селото, които честват през 2018-та златна женитба. За трите фамилии Зорил и Еленка Петрови, Симеон и Мария Прунечеви, Петър и Николка Попови имаше специфични персонални предложения за присъединяване в събитието. „ Подобно внимание не е отделяно досега и съм мощно разчувствана и благодарна”, показа една от двойките, чиято Златна женитба е маркирана на 27 октомври, 2018-та година.
Изнесените приемни не престават на 7 ноември в региона на учебно заведение „ Васил Левски” в Козлодуй, на 8 ноември – в Бутан и на 9 ноември – в Крива бара.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР