За трета поредна година група P.I.F. заедно с верни приятели

...
За трета поредна година група P.I.F. заедно с верни приятели
Коментари Харесай

P.I.F. с концерт Там назад, вдъхновен от любима песен на Димо

За трета поредна година група P.I.F. дружно с правилни другари и почитатели ще уважи паметта на една непрежалима звезда, изгряла прекомерно рано на небето, тази на обичания Димо Стоянов. Бандата ще показа концерт-спектакъл " Там обратно ", в който ще прозвучат части от старите албуми, които не са били в репертоара до момента и такива, които от дълго време не са свирили онлайн като " Усмивка ", " Там обратно ", " Дуел ", " Юли ", " Ноемврийски ден " и други

На сцената на Sofia Live Club на 20 декември дружно с момчетата от P.I.F. - Иван Велков, Мартин Профиров и Христо Михалков ще бъдат и посетител вокалистите Владо Михайлов, Ерсин Мустафов и Виктор Стамболов. За визуализациите и мултимедията на концерта още веднъж ще се погрижи Полина Герасимова.

Началото на концерта е в 21.30 часа, а за най-нетърпеливите вратите се отварят в 20 часа. 



Сърцатите музиканти още веднъж ще ни потопят в едно чувствено музикално странствуване, изпълнено с обич и светлина и с радостно-тъжни страсти.

Има нещо алегорично, че артистът, китарист, артист и композитор Димо Стоянов отлетя към звездите на 21 декември. Тогава е и най-късият ден в годината, когато тъмнината тържествува. Но малко след нейния успех настава светлина и от този миг денят стартира да нараства. Слънцето се “ражда ” за нов живот, за новата година и дава вяра на хората. Точно такава вяра и светлина, разпръсквайки добрина посредством музиката си дават всички музиканти по време на концертите на P.I.F.



През тази година групата имаше доста клубни участия, изнесе и много независими концерти в цялата страна, взе участие и в редица взаимни музикални събития. " Радвам се, че хората желаят музиката на P.I.F. Много е крепко, когато от сцената виждаш цялата тази сила на публиката ", показа пред Lupa.bg китаристът и съосновател на P.I.F. Иван Велков. 



Музикантът разкри и за какво групата е решила да озаглави концерта си на 20 декември в Sofia Live Club " Там обратно ".

" Там обратно " е парче от втория албум на групата. Димо постоянно ми е споделял, че то е от обичаните му части на P.I.F. Това е и една от аргументите да решим по този начин да се споделя концертът. Когато започнахме да вършим концерти около датата, когато Димо отлетя, взехме решение да използваме цитати от песни или наименованията на песните, които да сплотяват концепцията на концерта.

Освен че е една от най-любимите песни на Димо, взехме решение да възобновим репертоара и да вкараме части, които не са толкоз известни. За 20 години онлайн сме изпълнявали " Там обратно " може би два пъти. Ще осъществим много части, които от дълго време не сме слагали в репертоара. И това е отпратка с " Там обратно ", показа Иван Велков пред Lupa.bg.



" Поли Герасимова приготвя нови мултимедии, съобразени с новите части в нашия репертоар. Визията е доста мощен детайл в концертите, тъй като постоянно способства за цялостното влияние ", добави китаристът.



На сцената още веднъж ще се изяви и надареният наследник на Иван Велков - Филип. Тийнейджърът е разпален по китарата и постоянно свири на концерти на групата. " Филип доста се кефи, от дребен около мен слуша песните на P.I.F. Сам си ги пускаше и по този начин учеше песните. Сигурно ги знае по-добре от мен ", споделя с усмивка гордият баща.

Първата ария, която Филип научил да свири на китара е " Сън в съня ". " Беше я научил да я пее и да я свири доста хубаво ", благополучен е бащата.



" Радвам се, че Влади Михайлов и Ерсин от Jeremy? още веднъж ще свирят и ще пеят с нас. На концерта като посетител на сцената ще бъде и Виктор Стамболов от група " Габана ". Той също беше непосредствен с Димо ", добави съоснователят на P.I.F.

" Важното е бандите между тях да се поддържаме. Благодарим от сърце на всички сътрудници, които свирят с нас и на почитателите, които не престават да ни поддържат с любовта си и като идват на нашите концерти ", откровен бе Иван Велков.



" Все още не мога да възприема, че Димо не е тук, без значение, че минаха три години. Нереално ми е. Любовта и това, което виждам като сила и страст в публиката и противоположната връзка от тях към нас на сцената ми демонстрира, че Димо участва тук и посредством почитателите. По невидими пътища ни се е случвало на сцената да стават всякакви странни неща, нещо се включва, изключва се, възприятието е доста необичайно. Но Димо се появява, усещаме го, той продължава са участва тук ", споделя вярата си неговият другар и сътрудник Иван Велков.



Р.I.F. участват в музикалния живот у нас към този момент 30 години. " Имаме си нашето място. Благодарен съм, че по този начин ни се е стекъл животът, тъй като успяхме това, което желаеме да изразим да можем да го създадем и то да стигне до повече хора. Благодарен съм за любовта на публиката, има я тъгата естествено, само че я има и любовта и вярата - страсти, което желаеме да предадем. Трябва да се обичаме просто, това е истината. Има ли обич всичко се превъзмогва ", уверен е китаристът.



По време на концерта почитателите ще може да си купят тениски, шапки, значки, шалчета, чанти с логото на P.I.F., както и диск с аудио приказката " Малкият принц ". В нея обичаният на генерации воин от едноименната книга на Екзюпери приказва с гласа на Димо Стоянов. Аудио приказката е основана от неговата брачна половинка актрисата Любомира Пиперова, от рок групата, от режисьора Мария Банова и с присъединяване на актьорите Юлия Коларова и Неделчо Неделчев, с чиито гласове оживяват и другите герои от популярната книга.

Аудио приказката е основана по кукления театър " Малкият принц " на Театър „ Карлсон “ под режисурата на Мария Банова. Димо, който приключва актьорско майсторство за куклен спектакъл в НАТФИЗ, е създател на музиката към това зрелище, което се ражда, до момента в който той е жив. А " Малкият принц " е една от обичаните книги на Димо.



Иван Велков разяснява пред Lupa.bg и настоящата тематика за потреблението на изкуствен интелект в музиката: " Ако ми се наложи да употребявам изкустен разсъдък в музиката бих го употребявал по-скоро в техническата част - да се наместват тактове и да се поправят, в случай че някъде звучат подправено. Не бих го употребявал в креативен аспект, тъй като съгласно мен изкуственият разсъдък няма по какъв начин да пресъздаде страстта. Той ще направи музиката, тя ще звучи хубаво, само че ще е платмасово. Не съм срещу тези неща, само че бих го употребявал рационално, умерено и то единствено в техническата част, където би ми помогнало. Но аз ще продължа да композирам без него. Отворен съм към изкустения разсъдък, само че би трябвало да се внимава, тъй като той се оказва рисково нещо и от нас зависи къде ще го насочим. "

" Там, назад-улисан във залеза...
Там, назад-замислен във загатна... 
и птица, възвишена в полет, красива... "

Използвани са фотоси от персоналните профили
на музикантите във фейсбук
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР