За трета година Центърът за професионално обучение (ЦПО) към Военномедицинска

...
За трета година Центърът за професионално обучение (ЦПО) към Военномедицинска
Коментари Харесай

Само за 1300 лева и за по-малко от година може да станете парамедик  

За трета година Центърът за професионално образование (ЦПО) към Военномедицинска академия (ВМА) афишира банкет на претенденти за образование по специалност " Парамедик ", компетентност " Транспортиране на потърпевши и заболели хора, оказване на първа помощ и асистиране в незабавни отделения " – трета степен на професионална подготовка.

- Срок на образование: 1 април-10 октомври 2024 година, в два образователни периода.

- Брой на обучаемите: 12 (дванадесет) индивида.

- Форма на образование: дневна.

Такса за образование: 650 (шестстотин и петдесет) лв. за образователен период или общо 1300 (хиляда и триста) лв. за интервала на образование, като сумата за всеки образователен период се внася до два работни дни преди датата на започване на съответното образование по сметка IBAN: BG43BNBG96613100150601, Банка: Българска народна банка Централно управление.

При невнесена такса за образование, курсистът не се зачислява за образование.

Минимално входящо просветително ниво за лица, навършили 16 години: Средно обучение или добито право за явяване на държавни зрелостни изпити за довеждане докрай на приблизително обучение.

Време за банкет на документи за кандидатстване: 22.02.-20.03.2024 година, в това число.

Необходими документи за кандидатстване:

- Заявление за кандидатстване (предоставя се от ЦПО към ВМА);

- Ксерокопие на тапия за приключено приблизително обучение или служебна записка, издадена от съответното учебно заведение, удостоверяваща, че претендентът е придобил право за явяване на държавни зрелостни изпити за довеждане докрай на приблизително образование;

- Ксерокопие на персонална карта;

- Ксерокопие на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, категория " В " ;

- Медицинско удостоверение, издадено от персоналния доктор със умозаключение, че образованието по специалността " Парамедик " за претендента не е противопоказно;

- Служебна записка, издадена от психодиспансера по местоживеене на кандидата;

- Актуална цветна фотография, паспортен формат, 3,5 см на 4,5 см (три броя);

- Договор за образование (предоставя се от ЦПО към ВМА);

- Писмено единодушие за обработка на персонални данни (предоставя се от ЦПО към ВМА).

Заявлението се дава от ЦПО към ВМА и се попълня в стая №18, етаж 1 на ВМА, като към него се ползват горепосочените документи.

В случай, че претендентите, декларирали предпочитание за образование са повече от 12 (дванадесет), класирането и приемът ще се извършат въз основата на решение на писмен общообразователен изпитен тест, като за датата на явяване претендентите ще бъдат авансово известени.

За повече информация: Сашо Георгиев, 02/ 92 25 865, e-mail: [email protected] и Мариета Якова, 02/ 92 25 106, e-mail: [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР