За този масаж не ви трябват някакви специални умения или

...
За този масаж не ви трябват някакви специални умения или
Коментари Харесай

Китайски масаж на пръстите: Изцеление само за 1 минута!

 За този масаж не ви трябват някакви специфични умения или условия. Просто отделяйте по една минута дневно и напълно скоро ще забележите, че вашите здравословни проблеми са изчезнали сами.

Защо е значимо да се масажира  всеки пръст?

Според   китайската национална медицина има точки на върха на пръстите ни, които транслират функционалностите на вътрешните органи и тяхното положение посредством основните меридиани на тялото. Как да се схваща това? Ако чувствате болежка или дискомфорт на върха на някой пръст, тогава евентуално имате проблем с съответен вътрешен орган.

Ако се огледа на въпроса от противоположната страна, голям брой болести на вътрешните органи е допустимо, в случай че не да се излекуват, то най-малко да се облекчат, като независимо масажирате избрани точки на пръстите.

Специалното и задълбочено проучване на тези точки изисква самообладание и дълготрайно време. И добър Учител. Но има и по-достъпен вид за самомасажиране.

Самомасаж на дребния пръст ще помогне против косопад

Малкият пръст може да усъвършенства функционалността на тънките вътрешности, патологиите в които могат да предизвикат косопад. Достатъчно е да масажирате дребния пръст систематично и с малко напън. Също по този начин, масажът на този дребен пръст ще ви помогне да оптимизирате работата на бъбреците, да облекчите главоболие.

Самомасаж на безименния пръст: против болки в раменете и плещите

Китайската обичайната медицина споделя, че безименният пръст има връзка с три основни канала/меридиана в тялото. Активният самомасаж на този пръст подтиква кръвния поток, като изпълва организма с витална сила. Ако човек страда от мигрена и болки в раменете, самомасажът на този пръст ще донесе облекчение. В допълнение, безименният пръст е виновен и за настроението ни.

Самомасаж на междинния пръст: помощ при бодърствуване

Процедурата за масажиране на този пръст засилва кръвообращението и притока му към органи и системи. Масажът оказва помощ и при гадене, в случай че почувствате замаяност, имате нарушавания на съня.

Самомасаж на палеца: при дисфункции на далака, стомаха, сърдечно-съдови проблеми

Китайската обичайната медицина твърди, че палците на ръцете са виновни за белодробната функционалност. Нормалното действие на сърцето зависи от работата на дихателната система. При аритмии и чувство за напрежение в региона на гръдния панер, е потребно да се масажира целия палец, като плюс това следва да се огъне този пръст  на открито колкото е допустимо повече. Проблемите с белите дробове въздействат неподходящо върху действието на далака и стомаха. В този случай ще помогне самомасаж на палеца.

Самомасаж на показалеца: при запек

Този пръст има връзка с меридиана на дебелото черво, т.е. транслира положението на органите в стомашно-чревния тракт. Как да подобрите храносмилането си и да забравите за запека? Самомасажът на цялата повърхнина на този пръст ще ви помогне. Като масажирате показалеца си, можете да се отървете от болки в корема, храносмилателни проблеми.

Пляскането с ръце е потребно за здравето

На дланта ви има доста дейни жизненоважни точки, а масажирането им усъвършенства общия тонус на организма. Затова пляскането е доста потребно. Освен това оказва помощ да се концентрирайте върху нещо значимо.

Срещу болежка в кръста: потупване по ръката

Външната зона на дланта е „ виновна “ за положението на лумбалния отдел на гръбначния дирек. Ако ви тормозят болки в долната част на гърба, обостряния на радикулит, можете да масажирате дланта си с потупващи придвижвания.

С дясната ръка с леки, само че енергични придвижвания,  би трябвало да потупвате по дланта лявата ръка, а след това направете същото с лявата ръка.

Този елементарен масаж може да се прави когато и да е и на всички места. Например в метрото, рейса или на работното място. Не изисква специфични умения и всеки може да го овладее. А след известно време ще забележите че избрани здравословни проблеми към този момент не ви тормозят, а признаците им са утихнали или изцяло са изчезнали.

econet

Мудрата „ Костенурка “ оказва помощ на сърдечно-съдовата система и възстановява кръвното налягане

 

Източната медицина постоянно идва на помощ при лекуването на разнообразни болести и тяхната профилактика. В нейния боеприпас има едно дейно, действено средство –  мудрите: Комбинации от сгънати по избран начин…

Цялата публикация

Мудрата „ Шапката на Шакямуни: Подобрява фрапантно работата на мозъка, отстранява главоболието, възприятието на боязън и паника

 

За да се построи благополучен живот е нужна вярна работа на енергийните центрове на организма. Активирането им въздейства както на физическото здраве на индивида, по този начин и на прочувственото. Енергийният тонус…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР