За този елит, който виждаме в Консултативния съвет, ще се

...
За този елит, който виждаме в Консултативния съвет, ще се
Коментари Харесай

Политолог: Няма как политици, участници в една голяма корупция, да се борят с нея

За този хайлайф, който виждаме в Консултативния съвет, ще се съглася с водача на „ Воля “ Марешки, който споделя, че тъкмо тези участници в огромната корупция няма по какъв начин да преборят корупцията. Това сподели в студиото на телевизия BIT политологът доцент Момчил Дойчев.

" Защото у нас става дума за гранде корупция, която даже и в латиноамериканските страни не е позната “, изрази мнение той и уточни, че има огромни компании в България които от години не заплащат налози, като " Лукойл " България.

Дойчев подсети, че не е подходящо да се използва термина „ липса на кворум “ за Консултативния съвет, тъй като това не е орган, който се избира.

Според него, Българска социалистическа партия и Румен Радев имат претенцията да диктуват дневния ред на обществото. " Битката с корупцията би трябвало да се води от конструкция, която да има тъкмо такава задача. Трябва да се планува и смяна в прокуратурата,която е построена по руски пример и да има самостоятелен орган, който да ревизира основния прокурор ", добави Дойчев.

Той предвижда, че и на второто планувано от президента съвещание по тематиката може да няма кворум и още веднъж да отсъстват значими политически лица.

Дойчев дефинира вкарването на Съединени американски щати в делото на КТБ като " удивително събитие ", което може да разплете доста корупционни схеми в най-новата ни история. Политологът прикани министър председател и президент да не се бият " кой да води бащина тайфа ", а да основат един работещ закон, който да се бори с " гранд корупцията ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР