За това просто средство ми разказа служителка в Ботаническата градина,

...
За това просто средство ми разказа служителка в Ботаническата градина,
Коментари Харесай

Мушкатото ви веднага ще започне да цъфти с това чудесно решение

За това просто средство ми описа служителка в Ботаническата градина, когато забелязах, че мушкатото ми не цъфти. Дори не имах вяра, мислих си, че би трябвало да го третирам с химикали… Оказа се, че не е нужно…

Като цяло споделям с вас това отлично решение!

Цъфтежът ще продължи съвсем през цялата година! Растението ще стане мощно, мощно, на практика няма да бъде изложено на слънчево изгаряне, ще бъде елементарно да приема топлина и няма да се разболее.

Съставът на еликсира е доста елементарен и наличен:

вода – 2,7 литрамая – 100 грамазахар – 0,5 чаша

Подготовка и приложимост:

В 3-литров буркан налейте 2,6-2,7 литра дестилирана вода без хлор.Маята се разтваря в топла вода, след което се прибавя към буркана дружно със захарта. Покрийте с марля и затоплете, като понякога разклащате наличието. Разтворът ще бъде подготвен, когато ферментацията завърши. След това разтворете една чаша в 10 литра вода и поливайте мушкатото с 1 чаша, един път на всеки 2 седмици.

И ето моят резултат:

Важно е да купите добра квас. Сухата квас не е доста подобаваща за този случай.

Ето, че сами се уверихте какъв брой елементарен е този способ!

Мушкатото е красиво цвете, което в миналото е било на перваза на всеки дом, само че през днешния ден е доста по-трудно да го срещнете. Много хора не харесват особената му миризма, други предпочитат декоративни листни растения.

Вижте още: За висок рандеман от краставици, спазвайте тези 10 правила

Всъщност наличието на саксия с мушкато вкъщи е доста потребно. Етеричните масла, отделящи се от листата, са способни да основат естествена преграда за патогенните бактерии и вируси. Грижите в домашни условия за мушкатото са минимални.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР