За това на прага ли сме на нова световна война

...
За това на прага ли сме на нова световна война
Коментари Харесай

Андрей Райчев и Стефан Тафров в спор за конфликта между САЩ и Русия в Сирия

За това на прага ли сме на нова международна война и до каква степен ще стигне спорът сред Съединени американски щати и Русия в Сирия спориха в ефира на БТВ социологът Андрей Райчев и някогашният български дипломат във Англия Стефан Тафров.

Тафров разяснява, че Тръмп е един непостоянен състезател. Според него задачата му е да се спре съветското нахлуване в Сирия и да се даде урок на Асад.

Райчев дефинира обстановката със Сирия като бифуркация - в този момент ще стане нещо дребно, което ще оредели нашия живот в дълъг интервал от време.

„ Не чакам да има конфликт сред Съединени американски щати и Русия. Конфликтът в Сирия е местен “, уверен е Тафров.

Райчев изрази позиция, че се съмнява в действителност да са употребявани химически оръжия в Сирия, както преди време в Ирак, с цел да се нападна страната. Тафров възнегодува и посочи, че тази информацията е била публикувана от СЗО, която е самостоятелна организация. Райчев го упрекна, че позицията му е безнадеждна. Според социолога всичко това са офанзиви против Русия без да има учредения. „ В момента Западът не води ясна политика с ясна цел. Ако това продължи ще докара до необятен антизападен кръг, което ще е рисково за Европа. Това счита всички анализатори “, безапелационен бе Райчев.

Тафров не се съгласи. Според него няма да се стигне до война. „ Китай е неутрална страна в тази ситуация, тъй като не желаят да се дестабилизира този търговски район. Руските ползи не се припокриват с Русия. Русия е изолирана на международната икономическа сцена и не въздействие на Запада “, счита диопломатът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР