За това министерство работят около 4000 човека. Много сложна структура

...
За това министерство работят около 4000 човека. Много сложна структура
Коментари Харесай

Виолета Комитова: Значими за държавата проекти са изграждани незаконно

За това министерство работят към 4000 индивида. Много комплицирана конструкция с доста хора. Основната задача е да се занимава с районното развиване. Има директно отношение с капиталовия процес- основаване на строителен артикул по всяко едно отношение.

Интересът за „ Автомагистрали “ беше предизвикан, доста медии се интересуваха от това. Трябваше да се заемем с една обща инспекция на „ Автомагистрали “ и АПИ. Имаме да се занимаем с ТОЛ-системата. Ние не сме наясно тя каква възвръщаемост има. Все още е огромен каузи на винетните такси. Университетски учител съм. През целия живот съм практикувала проектантска активност.

С изненада открих, че законът не се спазва-всички естествени вложители, които са тръгнали да стоят от тоалетна до къща, знаят, че преди този момент трябват строителни бумаги, които се съгласуват и най-после завършват с позволение за градеж. Установих, че доста планове, значими за страната, се построяват без позволение за градеж. Това значи нелегално по смисъла на ЗУД.

Давам пример-последният тръбопровод за Перник. Той към през днешния ден е противозаконен по смисъла на ЗУД, тъй като няма позволение за градеж. Струва 20 млн., не съм го посещавала. Този тръбопровод бе построен в спешна конюнктура. Склонна съм да го приема, макар, че е противозаконен. Сега се вършат книжата. Областният шеф на София е отстъпил правата си на сътрудника си от Перник. След дъжд качулка.

При свлачищата са дадени пари, само че нищо не е направено. Случва се по този начин, АПИ разпорежда на „ Автомагистрали “ посредством пари, отпуснати от Министерски съвет, пари единствено за свлачища, срутища. Дават им 221 млн. лв. в един контракт, в който има разказани 84 свлачища. Случва се по този начин, че „ автомагистрали “ подпират 25 компании им дават 188 млн., с цел да се занимават с тези свлачища. До този миг няма планове, само че парите са получени. Тези пари са за строителни бумаги и техника чартърен. До тук парите са обществен публичен запас. И за една нощ тези пари се трансформират в комерсиална загадка. Това са измислили нашите законотворци. Договорите са за 2 години, а е изтекла 1, 5 година Поканихме компаниите и нито една не се отзова. Писаха ни писма. Мислех, че някоя от тези компании в действителност са полагали старания. Към днешна дата – изпълнили сме едно срутище на Рилския манастир и е коствал 6 млн. лв.. Имаме единствено един изпълнен обект. За останалите 83 обекти няма даже бумаги.

Освободих управлението на АПИ без медии. Исках да бъде почтено. Но те ме изненадаха по какъв начин цяла седмица обикалят по медиите и приказват погрешни неща. Не е имало никаква неотложност да се ръководят по този метод парите, като се изключи пернишкия тръбопровод. Не зная какви са желанията на прокуратурата. От през вчерашния ден се прави финансова инспекция на Национална агенция за приходите на „ Автомагистрали “. Те ще влязат в дълбочина. Не зная дали ще ми устоят нервите. Много ми е тежко, когато следя такива обстановки в страната. Професорите в нашия университет по геодезия и строителство получават по-малко пари от секретарките в министерството. Изобщо не съм щастлива, като откривам такива схеми. Търговската загадка би трябвало да отпадне със закон за сдружения, които оперират и д един лев държавни пари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР