За това говори и фактът, че локомотивите и първите пет

...
За това говори и фактът, че локомотивите и първите пет
Коментари Харесай

Изтече Нова Информация, Не Е Било Високата Скорост! Ето Истинската Причина За Трагедията В Хитрино!

За това приказва и фактът, че локомотивите и първите пет вагона на композицията минават през съответната стрелка без проблем. Те стопират без проблем и на гара Хитрино, без никакви вреди макар скоростта. Проблемът поражда при прекосяването на шести вагон, чиито колела потеглят по едно и също време по двата коловоза, написа Нюз.бг.

Дерайлирането е било неизбежно, защото стрелката, разделяща двата коловоза, е разрешила първите колела на вагона да тръгнат по единия колово, а вторите колела-по другия коловоз. В резултат на това се къса връзката сред шести и седми вагон и влакът дерайлира. Това се удостоверява и от фрагменти с дрон, които демонстрират, че цистерните са се обърнали от двете страни на коловозите, написа нюз.бг.

Според експертите, в случай че е ставало въпрос за висока скорост, то е трябвало вагоните да са от външната страна на завиващия коловоз, както и да дерайлират двата локомотива и първите пет вагона.
Невъзможно е без въздействието на стрелките един вагон да се движи по два коловоза по едно и също време.

Освен това са открити данни, че след приключване на пропилена от цистерната, дежурните енергодиспечери са подали електричество в контактната мрежа, с което са провокирали волтови дъги, които е доста евентуално да са провокирали гърмежа.
Светослав Първанов, заместник-управител показа болката си от нещастието.В продължение на 15 години компанията установила неизправности по пътя, по думите му.

На всички, които са претърпели душевни и физически терзания, се извиняваме, сподели Първанов. Ние имаме вяра в безпристрастността на българския съд, няма да бъдем съучастници в премълчаването на истината, добави той. Фактите би трябвало да станат ясни на обществото. Компанията е мълчала до момента поради следствената загадка и шока от случая. В новите експертизи се съдържала цялата истина за случая.

Припомняме, влакова комбинация с пропан бутан на компания " Булмаркет " дерайлира и се взриви на гара Хитрино на 10 декември 2016 година. Седем души починаха, 29 бяха ранени.

Разрушени са къщи, изпочупени са дограми. Взривът заличи улици. В Хитрино беше оповестено бедствено състояние, а в цялата страна 12 декември беше ден на народен печал за жертвите от нещастието.

На 25 октомври 2017 година окръжната прокуратура в Шумен внесе в съда обвинителен акт против двамата машинисти, управлявали влака, който дерайлира на 10 декември 2016 година на гара Хитрино. Двамата машинисти - Димитър Михнев и Радослав Петков бяха упрекнати, че са управлявали влака в нарушаване на разпоредбите.

Делото против двамата машинисти стартира на 15 януари 2018 година по съкратената процедура. Двамата не се признаха за отговорни. Първоначалната версия за злополуката в Хитрино беше висока скорост.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР