За толкова десетилетия не помня да е имало такъв голям

...
За толкова десетилетия не помня да е имало такъв голям
Коментари Харесай

Първанов: За толкова десетилетия не помня да е имало такъв голям скандал в ``Митници`` и МВР

За толкоз десетилетия не помня да е имало подобен огромен скандал, освен за шефа на митниците, а и за Министерство на вътрешните работи и за хора на законодателната власт, което е обидно за страната, съобщи във връзка следствията и арестите в Агенция " Митници " Георги Първанов, президент от 2002 до 2012 година Той бе посетител в предаването " Опорни хора " на телевизия Bulgaria ON AIR.

" С последните събития можем да си разбираем отвращението на политиката на жителите. Мисля си, че отново ще пристигна време, когато хората ще отидат да гласоподават сякаш за финален път, отново ще дадат доверието си на някои от тези, които до неотдавна са подлагали на критика. Трябва да се поработи на по-широк проект на публичното мнение и доверие. Всички ние имаме ангажимент - публицистите, учените, интелектуалците, политици. Има политици, които са запазили морал, достолепие и добродетелност, въпросът е първо те да се заловен, тъй като аз познавам младежи, които би трябвало да бъдат стимулирани да се занимават с политическа активност. Може да не е на предна линия, само че може да оказват помощ на собствен фронт. Политиката се диктува от хора, които си мислят, че всичко им е разрешено и това е обяснението на събитията от последните няколко седмици ", уверен е Георги Първанов.

" Аз тичам от думата " сглобка ", която те си измислиха, тъй като нервира ухото, само че тя демонстрира, че всичко беше сложено на подправена основа. Няма идейна съгласуемост сред тях, няма политическа такава, да не приказваме за персонална съгласуемост, макар че на моменти се събираха, договаряха нещо, само че на другия ден отново се разпадаше. Но това не е малко. Аз като човек, който е правил сполучливи обединения, и предизборни, и управнически, настоявам, че това е дълъг развой.

За да ръководи една коалиция би трябвало да се работи 2-3 години, да се преодоляват разликите, както беше при Тройната коалиция. Тя беше доста сложна, само че в доста диалози, публични, протоколни и доста персонални контакти разликите се преодоляха и по тази причина, когато потегли обединението, колкото и разлики да имаше, сядаха и решаваха без никой да разбере ", сподели в студиото на предаването " Опорни хора " Георги Първанов.

Според него обединението сред ГЕРБ и ПП-ДБ се е разпаднала точно поради властта.

" В България от десетилетия имаме доста неприятен прочит на концепцията за властта. Битката е да се влезе, с цел да може да се разпределят порциите, без значение дали са регулатори или митници. Никой не мисли да остави минимална следа в историята с нещо положително за обществото ", добави президентът в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Предизборната акция ще бъде сложна, освен поради държавното управление, не толкоз поради ЦИК, а поради връзките сред партиите, участващи в изборите. Добре знаем къде е левицата, само че ние сме към момента дребна част. За страдание, огромната по-скоро пречи на процеса по единство. Аз считам, че няма различен метод ние да се върнем в мача, в случай че не се обединим ", разяснява Георги Първанов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР