За тези седем месеца закрихме специализираните бухалки, уредихме независимост на

...
За тези седем месеца закрихме специализираните бухалки, уредихме независимост на
Коментари Харесай

Божанов: ГЕРБ браниха всяка алинея правомощие на Гешев, сега се сетили за съдебната реформа

За тези седем месеца закрихме профилираните бухалки , уредихме самостоятелност на европейските делегирани прокурори, а екипът на Надежда Йорданова приготви механизъм за следствие на основния прокурор и още много промени, включително несъмнено инцидентно систематизиране на каузи. Това съобщи някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов по отношение на предизборната стратегия на ГЕРБ за правосъдната промяна, в която насочат рецензии към " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

" Създадохме и комисия за промени в Конституцията по отношение на пълномощията на основния прокурор, в която ГЕРБ отхвърлиха да вземат участие. След като 7 месеца браниха всяка алинея пълномощие на Гешев, в този момент се сетили за правосъдната промяна ", написа още Божанов.

" Като бонус си взели от нашия план за изменение на Конституцията от 2020г. опцията за самостоятелна конституционна тъжба и я оферират като своя концепция. Не че е толкоз неприятно да се " берат " от нашата стратегия и да показват концепциите за свои, само че опитът демонстрира, че най-после гласоподават " срещу ", добавя още той.

" При всички положения ние ще продължим да водим идейно и информационно промяната на правораздаването ", декларира още той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР