За тези от вас, които обичат киното и следят фестивалните

...
За тези от вас, които обичат киното и следят фестивалните
Коментари Харесай

Старозагорски ученици ще участват с филм на международния фестивал Златна липа

За тези от вас, които обичат киното и наблюдават фестивалните стратегии в България знаят, че Стара Загора е известна с интернационалния кино фестивал " Златна липа ". Името на фестивала не е инцидентно, тъй като точно Стара Загора е прочут като Града на липите. Преди броени дни на бял свят излезе забавна вест, която несъмнено може да ни радва - възпитаници от града ще вземат участие с филм на интернационалния фестивал за кино изкуство. За това споделиха от самата община в своя  Ето какво споделиха и от институцията: 
" Филмът „ Моята фантазия ”, основан от възпитаници в ППГМ „ Гео Милев ” в Стара Загора, ще бъде показан на Международния кино фестивал „ Златната липа “, който ще се организира за девета поредна година от  29 май до 2 юни в Стара Загора. Поканата към създателите от Магдалена Ралчева, шеф на Фестивала, е филмът да взе участие в програмата в секция Детско кино.
 „ Златната липа “ за най-хубав филм е за българския „ Ага “ „ Златната липа “ за най-хубав филм е за българския „ Ага “
Българският филм " Ага " в конкурсната стратегия на VII Международен кино фестивал " Златната липа " 2019 е носителят на премията за най-д...
Екип възпитаници от 10-12 клас на гимназията снимат филм, който взе участие във Философски кино фестивал, съпътстващо събитие на Националната олимпиада по философия. Официално класирането ще бъде оповестено на 05.06.2021 година В състезанието вземат участие общо 104 късометражни кино лентата / до 5 мин/.
Филмът „ Моята фантазия “ е оповестен в интернет пространството и към този момент има доста гледания. С доста въображение, креативен хрумвания, работа в екип и незабравими страсти е основана лентата - филм с прелестни, мощни и същински послания. Темата е настояща и не на последно място- всичко в този филм е креативно решение на учениците, на младежите.
Авторите са доста щастливи от поканата. Според тях това е доста висока оценка за труда им и по този начин сбъдват своята фантазия - филмът да се гледа от повече фенове, от повече възпитаници и младежи.
Сценарист на кино лентата е Тодор Митев от 11г клас, режисьор Галин Недков от 11г клас, уредник Миглена Профирова от 12б клас. Участват и учениците от 10д клас, а идейна и морална поддръжка оказват преподавателите Станка Стойчева и Дима Петкова. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР