За тези, които закъсняват с Плана за възстановяване и устойчивост,

...
За тези, които закъсняват с Плана за възстановяване и устойчивост,
Коментари Харесай

Васил Велев: Планът за възстановяване е много закъснял

За тези, които закъсняват с Плана за възобновяване и резистентност, няма да има ВИП обслужване. „ Планът би трябвало да бъде подаден до 30 април, само че той доста закъснява. Има график, по който се движат страните, които съблюдават периоди. За тези, които закъсняват, няма да има ВИП обслужване, а когато е допустимо. Т.е. 3 седмици забавяне на внасянето на проекта не е равно на 3 седмици на утвърждение, а по скоро на месеци и година. А тъкмо в този момент се разчита на тези средства за възобновяване на вложенията в стопанската система, които имат срив в най висока степен от 2019 година до в този момент. За това ние призоваваме към отговорно отношение към този проект “, сподели Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на АИКБ, представен от аг. " Фокус ".

Той акцентира, че задачата на Плана за развиване и резистентност е да способства икономическото и обществено възобновяване от рецесията, подбудена от COVID-19, посредством набор от ограничения и промени, които не просто да подкрепят растежа на стопанската система, само че и да го развият, като обезпечат резистентност на отрицателни въздействия.

Според ръководителят на АИКБ заделените финансови запаси в размер на 12,2 милиарда лв. са невиждана опция за поддръжка на българската стопанска система.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР