За световното първенство съчетанията са още по-трудни от това, което

...
За световното първенство съчетанията са още по-трудни от това, което
Коментари Харесай

След куп медали и рекорди ансамбълът гледа към световното първенство

За международното състезание съчетанията са още по-трудни от това, което бяха до момента. Сега граничат с фантастиката ".

Това сподели преди дни президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) за подготовката на ансамбъла преди шампионата на планетата.

Само 10 преди шампионата в Япония българският тим сподели образно, че изказванията на Раева не са празни приказки. В последното си подгряващо съревнование съставът, воден от Весела Димитрова в два следващи дни получи рекордни оценки на надпреварата.

След като в първия ден в многоя Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха оценка от 50.650 за съчетанието на пет топки, то на идващия ден във финала на уреда те усъвършенстваха върха си. Оценката 51.600 точки, от която 43.200 за компликация, е рекордна за спорта.

За осъществяването си с три обръча и два чифта бухалки българският отбор получи 46.950 точки.

На шампионата в Марбея обаче не срещнаха главните си съпернички, като в конкуренцията участваха още Съединени американски щати, Беларус и Испания.



Световна купа е единственото скъпо отличие, което липсва досега на ансамбъла, откогато той е в състав Дянкова,, Траатс, Кирякова и Зафирова. През юни в подготовката си за олимпийските игри, българките във Варна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР