За Суджук гейт в министерството на регионаното развитие съобщи самият

...
За Суджук гейт в министерството на регионаното развитие съобщи самият
Коментари Харесай

Суджук-гейт и в строителното министерство на Николай Нанков

За Суджук гейт в министерството на регионаното развиване заяви самият министър. Николай Нанков сподели, че има четирима освободени чиновници за корупционни практики във ведомството, а неговото име е било употребявано за практикуване на въздействие от чиновник на министерството към организации, подчинени на ведомството. Според министъра фейсбук-уволнението на шефа на ДНСК Милка Гечева не е обикновено. Нанков съобщи, че Валери Симеонов няма опция да уволнява фрагменти на организацията, както и не е възможно. По думите му предстоят диалози и ще се обясни обстановката, само че Гечева е добър експерт и по тази причина към момента е на работа.

Екологията не изключва строителството, както и строителството и вложенията също не изключват екологията. Лошо е да плашим обществото със спекулативни и манипулативни тези, които звучат апокалиптично, съобщи министър Нанков във връзка построяването на автомагистрала „ Струма” в частта й през Кресненското дефиле.

По думите му в публичните разисквания няма нито един сериозен мотив за това какъв да е предпочитан вид за автомагистралата. Трябва да подсигуряваме освен оцеляването на биологичните типове, само че и на минаващите по магистралата”, уточни Нанков.

Отсечката Кресна – Сандански от Автомагистрала „ Струма “ може да бъде открита предварително Пътният сектор е с дължина 24 км, ще има 25 огромни уреди – мостове, надлез над жп линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези и прочие и ще коства 234 млн. лева

Министърът е безапелационен, че не се съгласява с държанието на еколозите, което отхвърля експертизата на целия отрасъл.

По мотив публичните поръчки в сектора той съобщи, че огромните публични поръчки главно се печелят от огромни компании и в последните 10 години има диверсификация на строителните компании, които извършват огромни обекти и планове

С въвеждането на тол системата се планува и основаване на нови типове винетки – ежедневни и тридневни да вземем за пример. Нанков съобщи, че упоритостта на ведомството е в края 2018 година тол системата да бъде внедрена и да проработи, а още първата година от постъпленията, АПИ да има запас от съвсем 1 милиарда лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР