За стабилните резултати в България допринася продължаващата експанзия на веригата

...
За стабилните резултати в България допринася продължаващата експанзия на веригата
Коментари Харесай

Приходите на H&M в България са нараснали с 6%

За постоянните резултати в България способства продължаващата агресия на веригата на локалния пазар.

Още по тематиката
Веригата има 15 обекта в страната и възнамерява да открие още един през тази година

Финансовите резултати на веригата през първото тримесечие са под упованията на мениджмънта

Шведската верига стана най-големият търговец на дрехи в страната преди година, като изпревари испанската Inditex

" Продажбите в Обединеното кралство, скандинавските страни и Източна Европа, както и в доста други пазари бяха положителни. Въпреки това бяха изпитани компликации в някои от основните ни пазари, като Съединени американски щати, Китай, Холандия и Швейцария. "

Карл-Йохан Персон, изпълнителен директорШведската верига H&M регистрира следващ растеж в бизнеса си в България, сочат финансовите данни на компанията за второто фискално тримесечие на 2017 година Продажбите в страната порастват с 10% през второто тримесечие, което обгръща интервала 1 март - 31 май, като по този начин доближават 159 млн. шведски крони, или 32 млн. лева Изразено в левове обаче, нарастването пада до 6%.

Аналогична е обстановката и с индикаторите на шведската компания за първото полугодие - оборотът в страната е бил 307 млн. крони (61.8 млн. лева.), което е 10% покачване по отношение на година по-рано, или 7%, изразено в левове. Различията в регистрираните темпове са вследствие на повишаването на шведската крона по отношение на еврото през последната година.

И до момента в който резултатите демонстрират, че веригата продължава да пораства, темповете са под плануваните. В световен проект за интервала от 1 март до 31 май продажбите се покачват с 10% до 51.4 милиарда шведски крони (5.3 милиарда евро), а общо за шестмесечието оборотът се е повишил с 8.5% до 113.9 милиарда крони (11.7 млн. евро). Цените на акциите на H&M се движат по наклонена повърхност от 2015 година, като маркираният спад е в размер на 18% единствено от началото на тази година, добавя още Reuters.

Представянето в България

За постоянните резултати в България способства продължаващата агресия на веригата на локалния пазар. Миналата година H&M откри 19-ия си магазин в страната в Mall Rousse, а към края на годината беше открит и 20-ият - в Terra Mall, Габрово. Така наличието на локалния пазар се разшири до 11 града. Успоредно с това от април 2015 година българските клиенти могат да пазарят и през уебсайт за онлайн продажби.

Глобалният напредък

Достигането на годишните цели на компанията ще бъде мъчно, отбелязва Reuters. Причината за изказванието са положителните, само че не изключително впечатляващия напредък. " Продажбите в Обединеното кралство, скандинавските страни и Източна Европа, както и в доста други пазари бяха положителни. Въпреки това бяха изпитани компликации в някои от основните ни пазари, като Съединени американски щати, Китай, Холандия и Швейцария ", разяснява в прессъобщението изпълнителният шеф Карл-Йохан Персон. За съпоставяне, предходната година темповете на напредък бяха над 20%.

Печалбата на мултинационалната компания доближава над 8.3 милиарда крони за шестмесечието (5.7% растеж на годишна база), което се дължи на " експанзията в композиция с доста добър надзор над разноските ", разяснява Персон. В резултат няма никакви проекти експанзията да бъде прекъсната в близко бъдеще. Напротив, вложенията ще продължат, а бизнесът ще се развива с цифров фокус. H&M откри шест нови онлайн пазара напролет, измежду които в Турция, Тайван и Хонконг, като по този начин виртуалният магазин на групата доближава към този момент до 41 пазара. Скоро ще станат 43, с откриването на онлайн платформи в Кипър и Филипините до края на 2017 година

Физическите магазини също не остават обратно - общо за годината шведската компания възнамерява да открие 500 нови магазина. Новите пазари, на които навлиза, са в Казахстан и Колумбия, където първите магазини към този момент са открити, а до края на годината следва отварянето в Исландия, Виетнам и Йордания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР