За срок от 24 часа, на територията на област Варна

...
За срок от 24 часа, на територията на област Варна
Коментари Харесай

При 24-часова специализирана полицейска операция във Варна и областта са проверени 880 лица

За период от 24 часа, на територията на област Варна е извършена профилирана полицейска интервенция по линия на противопоставяне и предварителна защита на стандартната престъпност. В рамките на масираните полицейски дейности са тествани 880 лица, 563 автомобила и са формирани 140 АУАН, арестувани са 44-ма. В рамките на интервенцията са формирани 14 досъдебни и 6 бързи полицейски производства.

Сред арестуваните има мъж на 26 година, отказал да съблюдава предписание на полицейски чиновници, оказал опозиция, избягал от инспекция и предизвикал гонене. В гр. Варна, при опит да бъде спрян за инспекция л.а. «БМВ», лидерът на същия не се преценява с подадените му сигнали за прекъсване от страна на полицейските чиновници и продължава своето придвижване. Предприемат се дейности по следване на автомобила, чиито лидер няколко пъти основава съзнателно рискови обстановки на пътя, не стопира и продължава своето придвижване, преминавайки през с. Тополи.

При излизане от селото, л.а. «БМВ» съумява да блъсне длъжностен полицейски автомобил. Категоричният отвод на мъжа, който е зад кормилото на преследвания автомобил, да се съобрази с полицейските разпоредби и следващия опит за избутване на длъжностен автомобил от пътя, полицейските чиновници са принудени да употребяват помощни средства. Близо до с. Езерово автомобилът е спрян.

При задържането двете лица, които са в него, се заключват и оказват опозиция на органите на реда. Двамата са открити като добре известни на Министерство на вътрешните работи – Н.Т. 26 година и малолетен негов сателит. Н.Т. в никакъв случай не е бил дееспособен лидер и е престъпно проявен за голям брой действия. По случая има формирано досъдебно произвеждане, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. При по този начин създалата се обстановка няма потърпевши жители или чиновници на органите на реда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР