За сражения около три ключови града в Южен и Западен

...
За сражения около три ключови града в Южен и Западен
Коментари Харесай

Талибаните превзеха половин Афганистан

За сражения към три основни града в Южен и Западен Афганистан сред талибаните и афганистанските държавни сили оповестяват осведомителните организации.
Талибаните са завладяли повече от половината от Афганистан, има риск от връщането им на власт
Те са навлезли в елементи от Херат, Кандахар и Лашкар Гах. Те към този момент имат съществени триумфи в селските региони на Афганистан след оповестяване на съвсем цялостното евакуиране на задграничното военно наличие до септември.
Съдбата на Херат, Кандахар и Лашкар Гах може да бъде съдбоносна на фона на опасенията от филантропична рецесия и това какъв брой дълго афганистанските сили ще устоят.
„ Много хора напуснаха домовете си и бягат от град Херат. Загрижени сме, това основава суматоха измежду всички ни “, разяснява локален гражданин.
Половината от популацията живее в изискванията на остра филантропична рецесия, предизвестиха от Организация на обединените нации преди дни.
Предполага се, че към този момент фундаменталистите са завладяли съвсем половината от афганистанската територия, както и основни гранични пунктове с Иран и Пакистан.
Специалният делегат на Европейския съюз за Афганистан Томас Никласон предвижда, че войната ще става все по-ожесточена.
Никласон изрече и опасения, че талибаните имат намерение да възстановят техния Ислямски емират, съществувал към този момент в Афганистан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР