За сражения около три ключови града в Южен и Западен

...
За сражения около три ключови града в Южен и Западен
Коментари Харесай

Талибаните са превзели повече от половината от Афганистан

За сражения към три основни града в Южен и Западен сред талибаните и афганистанските държавни сили оповестяват осведомителните организации, представени от БНР.

са завладяли повече от половината от Афганистан, има риск от връщането им на власт

По данни на Би Би Си талибаните са навлезли в елементи от Херат, Кандахар и Лашкар Гах. Те към този момент имат съществени триумфи в селските региони на Афганистан след оповестяване на съвсем цялостното евакуиране на задграничното военно наличие до септември.

Би Би Си отбелязва, че ориста на Херат, Кандахар и Лашкар Гах може да бъде съдбоносна на фона на опасенията от филантропична рецесия и това какъв брой дълго афганистанските сили ще устоят.

„ Много хора напуснаха домовете си и бягат от град Херат. Загрижени сме, това основава суматоха измежду всички ни “, разяснява локален гражданин.
 Обстрел на летището в Кандахар Обстрел на летището в Кандахар
Три снаряда са изстреляни против летището в град Кандахар – административен център на едноименната афганистанска провинция. По ин...

Половината от популацията живее в изискванията на остра филантропична рецесия, предизвестиха от Организация на обединените нации преди дни.

Предполага се, че към този момент фундаменталистите са завладяли съвсем половината от афганистанската територия, както и основни гранични пунктове с Иран и Пакистан.

Специалният делегат на Европейския съюз за Афганистан Томас Никласон предвижда пред Би Би Си, че войната ще става все по-ожесточена.

Никласон изрече и опасения, че талибаните имат намерение да възстановят техния Ислямски емират, съществувал към този момент в Афганистан.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР