За собствениците на домашни работни станции и ентусиастите по изкуствения

...
За собствениците на домашни работни станции и ентусиастите по изкуствения
Коментари Харесай

ASUS пусна версия на GeForce RTX 4070 с „турбина“

За притежателите на домашни работни станции и запалянковците по изкуствения разсъдък ASUS пусна видеокартата GeForce RTX 4070 Turbo, оборудвана със система за изстудяване с тангенциален вентилатор, прочут още като „ турбина “. Видеокартата е предопределена за инсталиране в случаи с лимитирано вътрешно пространство, където са нужни няколко такива видеокарти.

Видеокартите ASUS Turbo бяха много публикувани по времето на сериите GeForce RTX 20 и RTX 30. По това време обаче появяването им на пазара се дължеше на взрива на криптовалутите. В резултат на това на пазара се появиха моделите GeForce RTX 3070 Turbo и RTX 3080 Turbo, оборудвани с сходни охладители, а ASUS даже реши да пусне флагманската GeForce RTX 3090 със същия дизайн, само че тя не беше толкоз известна, колкото по-евтините модели. Моделът GeForce RTX 4070 Turbo продължава общата концепция, само че към този момент в сходство с новата наклонност – общия взрив на изкуствения разсъдък.

Сърцето на GeForce RTX 4070 Turbo е графичен процесор AD104 със 7680 CUDA ядра и 12 GB GDDR6 памет, което би трябвало да е задоволително за работа с генеративни ИИ модели. Производителят е присъединил към видеокартата и едномесечен абонамент за софтуерния пакет Adobe Creative Suite, което може да се пояснява като доста благ жест към общността за основаване на цифрово наличие.

Самата видеокарта е с дебелина два слота за уголемение. Тя има един общоприет 8-пинов конектор за зареждане, ситуиран на извънредно за геймърските видеокарти място, а точно в задната част. Това опростява окабеляването при положение на потребление на няколко такива видеокарти в една работна станция. Консумацията на сила на GeForce RTX 4070 Turbo е 200 W.

Самата карта е с дебелина два слота за уголемение. Тя има един общоприет 8-пинов конектор за зареждане, ситуиран на извънредно за геймърските графични карти място, а точно в задната част. Това опростява окабеляването при положение на потребление на няколко такива ускорителя в една работна станция. Консумацията на сила на картата е 200 W.

За разлика от множеството елементарни геймърски версии на GeForce RTX 4070, които нормално са доста по-големи, моделът Turbo е дълъг единствено 26,9 см. Очевидно е, че успеваемостта на употребяваната тук охладителна система е доста по-ниска от тази на обичайните охладители, тъй че картата не разполага с заводски GPU овърклок. Производителят също по този начин не показа дали новата видеокарта има спомагателен запас на мощ, който би бил потребен, в случай че въпреки всичко желаете да я овърклокнете.

ASUS GeForce RTX 4070 Turbo към момента не се предлага в комерсиалната мрежа, тъй че цената ѝ остава незнайна към този миг.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР