За смяната на шефа на Университетската болница по онкология съобщиха

...
За смяната на шефа на Университетската болница по онкология съобщиха
Коментари Харесай

Защо в 12 без 5 смениха ръководството на най-голямата он...

За промяната на шефа на Университетската болница по онкология оповестиха от уеб страницата clinica.bg. Според информацията от през днешния ден доктор Стефан Константинов към този момент не е шеф на лечебното заведение. Причината за рокадата в последните дни на изтичащия мандат на държавното управление не е ясна.

Д-р Константинов пое болничното заведение в извънредно неприятно финансово положение. За миналите 5 години, откогато е отпред на нея, той съумя да ликвидира просрочените й отговорности и да я изведе на облага, допълват още от там.

Нещо повече - също така преди седмица здравният министър в оставка проф. Асена Сербезова на конференция изброи всички държавни лечебни заведения в неприятно положение, като измежду тях не беше тази по онкология. Единствената рокада, която министерството направи от листата с “лошите лечебни заведения " до момента бе на УМБАЛ „ Св. Екатерина ", откъдето бе отхвърлен проф. Генчо Начев поради това, че е оперирал на цивилен контракт.

Мястото на доктор Константинов ще се заеме от някогашния шеф на коремната хирургия в УСБАЛО – проф. Панайот Куртев, който е в пенсионна възраст.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР