За сметка на това цените на салатите не са се

...
За сметка на това цените на салатите не са се
Коментари Харесай

Агнешкото месо удари 26 лева за килограм

За сметка на това цените на салатите не са се вдигнали

Агнешкото месо доближи рекордните 26 лв. за кг преди Гергьовден, сподели изследване на.

Кварталните месарски магазини го оферират единствено против поръчка.

В огромните хранителни вериги търсенето е едва поради високите цени, въпреки те да са една концепция по-изгодни. В хипермаркет замразена агнешка дроб сарма се продава на цена от 22.80 лв. за кг, а охладено агнешко от бут върви от порядъка на 22-23 лв.. За сметка на това можем да си приготвим по наш усет агнешки главички против 5 до 8 лв. на кг. Хората всеобщо оглеждат витрините, без да смеят да закупят агнешко месо за идния празник.

За сметка на това цените на салатите не са се вдигнали. Пресен лук може да се откри за към 0.49 стотинки за връзка, а марулите са към 80 стотинки за численост в по-малките магазинчета.

Шефът на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев сигнализира пред ''Телеграф'', че се притеснява, че търговци поставят във фризера залежалото след Великден агнешко и се готвят да го продадат на Гергьовден. По думите му Българската организация за сигурност на храните би трябвало да вземе ограничения, с цел да не се подвеждат по този метод купувачите.

Потребителка показа пред медията, че има двама именици - брачният партньор ѝ и нейната снаха. Тази година обаче ще пропуснат обичайна за Гергьовден софра поради високите цени и ще наблегнат на пържоли от свинско или пилешко месо. Друг клиент ни описа, че счита да отскочи до Войводиново, защото негов другар му е споделил, че локален фермер предлага агнета на по-ниски цени. По негови думи през предходните години е могло да се закупи цяло агне за към 18 лева на кг от притежател в региона на Ново село.

Въпреки високите цени и отсъствието на агнешко на масата множеството хора са настроени положително за идния празник, защото това ще бъде опция да се видят с близки и другари и да прекарат повече време в приятна компания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР