За служители в токсична офис среда преминаването към отдалечена работа

...
За служители в токсична офис среда преминаването към отдалечена работа
Коментари Харесай

Дългата сянка на токсичната работна среда

За чиновници в токсична офис среда прекосяването към отдалечена работа може да наподобява като опция да се насладят на нужното разстояние от отрицателната атмосфера. Но неприятната работна атмосфера може да ни последва у дома и в някои случаи да се утежни, защото изолацията може да комбинира провокациите при работа с неприятни шефове или сътрудници. Токсичните работни култури могат да окажат огромно въздействие върху благосъстоянието на чиновниците, тъй че е изключително значимо хората да схванат опциите си за отбрана.

" Токсичната трудова просвета е тази, при която служащите са изложени на психосоциални опасности. Те могат да имат дребна или никаква организационна поддръжка, неприятни междуличностни връзки, огромно натоварване, липса на самостоятелност или на сигурност на работното място. Последиците от работни култури като тази са доста разнообразни. Те могат да включват влияние върху физическото здраве, като сърдечни болести или мускулно-скелетни разстройства, неприятно психологично здраве и бърнаут ", обяснява Адитя Джайн, доцент по ръководство на човешките запаси в Университета в Нотингам.

Повечето токсични работни култури произтичат от неприятно ръководство. Преди пандемията това токсично държание се е случвало персонално, по време на срещи, презентации или инцидентни взаимоотношения. Сега се случват посредством позвънявания и известия. И до момента в който може да се чака дистанцията да понижи някои от тези стресове, специалистите споделят, че отсъствието от офиса прави противоположното по-вероятно. 

" Разстоянието или анонимността могат да усилят отрицателното държание. Понякога е по-лесно да изпратите жестоко или заплашително известие, в сравнение с да го кажете персонално ", казва Мануела Приемут, помощник в катедрата по мениджмънт в университета " Виланова "  в Пенсилвания, Съединени американски щати. 

Ако сте жертва на тормоз или непрофесионално държание, е добра концепция да запазите тези имейли или чатове или да запишете казаното в диалозите. Познаването на вашите права, без значение дали посредством фирмените политики или локалните закони, може да бъде първата стъпка да се ​​отървете от токсичната работна просвета. Много страни контролират работното време, почивката и отпуските, а насоките на Международната организация на труда на Организация на обединените нации служат като интернационален референтен стандарт.

Ако не е допустимо да промените работата, могат да се подхващат стъпки, с цел да бъдете по-малко уязвими към токсично държание. " Поставянето на по-строги граници сред работата и персоналния живот би било потребно за чиновниците. Изследванията демонстрират, че това може да понижи обвързвания с работата стрес и да усили благосъстоянието на чиновниците ", споделя Мануела Приемут.

Можете да опитате да си изключите телефона през нощта, да излезете от имейла и просто да станете недостъпни. И въпреки всичко тези механизми могат единствено краткотрайно да смекчат резултатите на токсичната отдалечена работна среда, а не да ги разрешат дефинитивно.

Ако управлението на компанията в последна сметка не приложи смяната от горната страна надолу, токсичната работна среда вероятно ще продължи да съществува, както и възприятията на безпокойствие и боязън в чиновниците. Независимо от условия към вас би трябвало да знаете, че пренебрегването на отрицателната конюнктура може единствено да утежни нещата, споделят специалистите. 

Източник: Хана Хикок за bbc.com

Превод и редакция: Нели Тодорова / Мениджър Нюз  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР