За скандални политически схеми в системата на горите, за безпардонно

...
За скандални политически схеми в системата на горите, за безпардонно
Коментари Харесай

Скандално изявление на депутат от Продължаваме промяната за безпардонното и нагло кадруване на БСП в Пиринско!

За скандални политически схеми в системата на горите, за безпардонно кадруване на политици от Българска социалистическа партия в горските стопанства заяви депутатът от Политическа партия "Продължаваме смяната Александър Дунчев, в предаването "Лице в лице ". Дунчев заяви за едни от най-фрапиращите назначения на партийни функционери в Пиринско, като засяга Югозападното държавно дружество, където партиен водач е подложен на управнически пост, а различен червен общински консултант от Разлог е назначен без да има хал хабер от работата в системата на горите.

"В ДГС "Струмяни хората стачкуват против новия шеф Р. Янев, два пъти уволняван от ГЕРБ, който отново под напън желаят да го създадат шеф на горското, на мястото на един от най-почтените шефове в системата на горите Илчев, сподели депутатът. Парламентаристът не пропусна да заяви за скандално уволняване на шеф от ДГС Петрич, който таман съумял да вкара ред и " те го махнали ".

Изводът от изказването му е, че политиците по върховете упражняват напън по долните етажи на системата, със ширещото се силово назначение на хора, незапознати с работата в горските стопанства. Затова каквито и промени да се вършат по ниските етажи в системата, те са безсмислени при такова вмешателство от горната страна, сподели още депутатът

Факт е, че в Пиринско Българска социалистическа партия кадруват още щом станаха съдружни сътрудници с Политическа партия "Продължаваме смяната " и влязоха във властта. Захапаха управителните постове в региона като обезумели, бъркайки се на всички места и провеждайки кадрова, политика лишена от мисъл за развиването на района и работата в системата на горите и освен. Припомняме, че в ЮЗДП дни наред се разясняваше назначението на водача на Българска социалистическа партия -Благоевград Любен Милев. Какъв е тъкмо поста му не знаем, само че е тип шеф.

Пенсионер от системата на Министерство на вътрешните работи, някогашен началник на охранителна полиция, и зам. кмет по сигурността по времето на кмета Румен Томов, Милев стартира работа в ЮЗДП и назначението му изненада освен чиновниците, само че и обществеността.

В Струмяни общински консултант от Българска социалистическа партия предложил Р. Янев за шеф и алените го припознали. Само, че чиновниците с жива верига стопираха назначението и не позволиха "спуснатия " им началник да влезе в кабинета на мястото на досегашния шеф Илчев. Българска социалистическа партия притискат ръководителите на горски стопанства да намират метод да назначават техни хора по основни постове, по-възможност управителни.

Апетитите на алените не са единствено към управнически постове в системата на горите. Българска социалистическа партия завзе и стратегическите постове в земеделието в региона. От няколко дни отпред на Областната работа по земеделие е някогашният секретар на община Благоевград Мария Захова, за която споделят, че до последно Българска социалистическа партия -Благоевград се борили да стане началник в Държавен фонд "Земеделие ".

Назначението и провокира същински ужас в системата, хората си поставяха резонния въпрос дали новият им шеф познава работата в Земеделието и по какъв начин ще се оправи с нелекия си ангажимент да управлява 14 общински аграрни служби, при изискване, че в никакъв случай не е била част от тази система.

За Мария Захова се говореше, че Българска социалистическа партия я поставяли и като шеф на ВиК, на мястото на Росица Димитрова, само че тя отказала. Явно се усеща по-добре готова за аграрни началник, въпреки че настояват, че в първия си работен ден объркала държавния фонд със работа "Земеделие " и отишла на работа във фонда. Дали е по този начин, или е анекдот не знаем и не се ангажираме с сходни изказвания, само че е реалност, че назначението на Захова предизвика всестранни мнения.

Дни по-късно в работа "Земеделие " стартира работа и различен член на екипа на Румен Томов, а точно секретарката му Йорданка. Една от юристките по времето на Томов също е влезнала в земеделието. И кадруването продължава.
Българска социалистическа партия деятели са ококорили очите си, гледайки и към поста на шеф на МБАЛ Благоевград, какви ли не совалки се вършат да се смени сегашният шеф и на негово място да бъде настанен партиен функционер.БСП Благоевград имаха искания и към мястото на регионален шеф, само че обичайно водещата им партийна конструкция в Гоце Делчев се пребори за мястото и регионален шеф стана някогашният зам.кмет на община Гоце Делчев,Валери Сарандев.

Казват, че в Българска социалистическа партия с дни са " заседавали " по лист къде и какви местенца са си харесали и кой от техните хора, къде да спуснат. Парашутистите започнаха да нервират доста локални структури и поделения на известни предприятия. " На където и да се обърнеш, все червени ", са мненията в област Благоевград.

Сякаш спечелилите в изборите Политическа партия "Продължаваме смяната " са дали цялостна независимост на алените да кадруват в Благоевградска област. Явно е обаче, че кадровата им политика към този момент бие на очи, по тази причина и народен представител от Политическа партия "Продължаваме смяната " си разреши да хвърли ръкавица към съдружните си сътрудници, осъждайки дейностите им.
П. Костадинов



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР