за сигурността имаме пълно единомислие, Европа е изправена пред редица

...
за сигурността имаме пълно единомислие, Европа е изправена пред редица
Коментари Харесай

Румен Радев от Полша: Не е справедливо България да не бъде в Шенген

за сигурността имаме цялостно единодушие, Европа е изправена пред редица значими провокации - и от вътрешната страна, и извън, сподели президентът Румен Радев на конференция с полския си сътрудник Анджей Дуда във Варшава .

Що се отнася до заканите пред Европа , тероризма, решаването на мигрантската рецесия - с президента Дуда имаме ясна позиция, че това е проблем, който изисква единно европейско решение, което би трябвало да съблюдава суверенитета на обособените страни, би трябвало да подсигурява тяхната сигурност, съобщи президентът Радев.
 Румен Радев и Анджей Дуда БГНЕС

Той благодари на полската страна за безусловната поддръжка за участие на България в Шенген. При състояние, че България е изпълнила всички механически условия от 2011 година, мислим, че не е заслужено България да не бъде в Шенген , съобщи Радев . Президентът благодари на полската страна и за поддръжката по линия на Фронтекс за защита на външните граници. Трябва да е ясно на всички страни членки, че външните граници на Европейски Съюз не са границите на България , Гърция , Италия , а са наши общи граници и би трябвало да има действителна взаимност с действителни дейности в поддръжка на тези страни, означи Радев .

Държавният глава благодари и за цялостното схващане и поддръжка за преодоляването на мигрантските потоци и битката против каналджийството.
 Румен Радев и Десислава Радева БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР