За шести път на 23 и 24 март МУ-Варна отвори

...
За шести път на 23 и 24 март МУ-Варна отвори
Коментари Харесай

МУ-Варна посрещна над 1700 посетители на Дни на отворени врати 2018

За шести път на 23 и 24 март МУ-Варна отвори вратите си за гости на обичайно проведените „ Дни на отворените порти “. Над 1700 души тази година съумяха да прегледат образователните бази и да бъдат част от особено квалифицираната стратегия.

Учениците се срещнаха със специалностите и образователните стратегии във факултетите по медицина, дентална медицина, фармация, публично опазване на здравето и в Медицински лицей.

На входа на университета посетителите бяха посрещнати от холограмен промоутър - последна дума на техниката, който ги вкарваше във опциите, които предлага университетският живот. Представители на Студентски съвет развеждаха учениците измежду другите пунктове в постройките и отговаряха на въпросите им.

Кандидат-студентите следиха електронно образование във виртуална класна стая, лабораторни опити, демонстрации на 3D маса за образна диагностика и компютърни томографии. За първи път бе показана и холограмна пирамида за анатомични реконструкции и бяха осъществени опити в залите за виртуална микроскопия.

Посетителите разгледаха и опциите, които университетът предлага за състезателен и културен живот, както и филмите на университетската телевизия MU-Vi.Tv. Силно впечатлени те останаха и от актуализирания музей, събрал най-богатата анатомична колекция в страната, представянето на образователната платформа Blackboard и симулационния програмен продукт за физиологични опити и проучвания. Във Факултета по дентална медицина се правиха профилактични прегледи по избор на посетителите, а във Фармация учениците можеха да следят демонстрации по подготвяне на медикаменти в университетската аптека, както и добиване на лечебни субстанции от медицински растения.

На сериозен интерес от страна на посетителите се радваха и Филиалите на Медицински университет - Варна в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново. Над 100 посетители посрещнаха студентите, които благодарение на своите преподаватели демонстрираха разнообразни медицински операции и процедури. Тази година управлението на Филиал Шумен предприе нов способ за разпространение на активността на университета. Студенти от всички специалности и курсове посетиха към 20 учебни заведения и здравни институции в градовете и селата на 3 общини, където под формата на презентации срещнаха близо 600 възпитаници и поданици с опциите, които МУ-Варна предлага.

От 3-ти април започва подаването на документи за предварителните изпити по биология и химия за специалностите „ Медицина ", „ Дентална медицина " и „ Фармация " в МУ-Варна. Освен на място в университета документи могат да се подават и онлайн в формалната страница.Предварителните изпити по биология са на 21 април, по химия на 28 април, а тези от постоянната сесия надлежно на 29 юни и 6 юли.

На 28 март 2018 година на уеб страницата на МУ-Варна ще бъдат оповестените и спечелилите от извършената регистрационна лотария с награди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР