„За Северна Македония в коалиционното споразумение нещата са на ръба.

...
„За Северна Македония в коалиционното споразумение нещата са на ръба.
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков заобикаля коалиционното споразумение за С. Македония


„ За Северна Македония в съдружното съглашение нещата са на ръба. Ние постоянно сме се опирали на това съглашение и постоянно сме си държали на думата “, сподели Тошко Йорданов от „ ИТН “ в изявление за БНР.

Според него министър председателят Кирил Петков и неговата съветничка са водили диалози, в които „ се заобикаля “ това, че до момента в който С. Македония не стартира да извършва поетите задължения в контракта за добросъседство, няма да бъде вдигнато ветото за започване на договаряния за участието ѝ в Европейски Съюз.

По думите на Йорданов са водени диалози за вкарване в преговорния развой на точка за езика на омразата, за репресиите и за Конституцията, само че чак след повдигане на ветото.

„ Натискът по тематиката „ Северна Македония “ е за повдигане на ветото и започване на преговорен развой “, сподели Йорданов.

Той съобщи още, че от Има Такъв Народ няма да разрешат до края на Френското председателство да бъде свалено ветото пред С. Македония.

Относно кандидатурата на Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка, съдружните сътрудници са били известени, само че от Има Такъв Народ получили отговор, че останалите нямат свои номинации.

„ След това се почна. Асен Василев е индивидът, който е срещу. Оттам нататък Демократична България и Българска социалистическа партия се държаха като болонки по тематиката. Те блокираха Министерство на регионалното развитие поради Българска народна банка, като техните депутати от комисиите не отидоха на съвещания. Целта беше Каримански да бъде отдръпнат. Фиксацията на Министерството на финансите за Българска народна банка беше извънредно подозрителна и тя се появи най-после “, сподели още Йорданов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР