За седмица са започнати четири досъдебни и четири бързи производства

...
За седмица са започнати четири досъдебни и четири бързи производства
Коментари Харесай

Старозагорската полиция хвана няколко души с наркотици

За седмица са стартирани четири досъдебни и четири бързи производства за владение и разпространяване на наркотични субстанции, оповестиха за " Фокус " от ОДМВР-Стара Загора. За времето от 14.11.2023г. до 16.11.2023г. от чиновници на бранш " Противодействие на престъпната престъпност “ е извършена Специализирана полицейска интервенция за секване, откриване и документиране на закононарушения свързани с разпространяване на наркотични субстанции. На 14.11.2023г., на улица в Стара Загора, в 39-годишен мъж, са открити и конфискувани 3 полиетиленови пликчета с бяло кристалообразно вещество, за което направената експертиза демонстрира, че е метамфетамин с тегло 0,09 гр. Мъжът е бил арестуван за период до 24 часа. В ОДМВР-Стара Загора е формирано досъдебно произвеждане за владеене на наркотични субстанции.

На 16.11.2023 година, на улица в гр.Стара Загора, е била осъществена инспекция на 58-годишен мъж, в който са открити 6 полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, за което направената експертиза демонстрира, че е метамфетамин с чисто тегло 0,24 гр. Мъжът е бил арестуван за период до 24 часа. В ОДМВР-Стара Загора е формирано досъдебно произвеждане за владеене на наркотични субстанции.

На същата дата, в регионалния град е осъществена инспекция на 52-годишна жена и на адрес, населяван от нея, където са открити и конфискувани 33 полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество. Изготвената експертиза открива, че това е метамфетамин с общо тегло 5,49 грама. В ОДМВР-Стара Загора е формирано досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

На 20.11.2023г. чиновници на бранш " Криминална полиция " при Първо РУ-Стара Загора, са направили инспекция в жилище в регионалния град и на адрес в с.Борово, населяван от мъжа. Там е открита и конфискувана суха зелена тревиста маса, за която направената експертиза демонстрира, че е марихуана с общо тегло 285 грама. Образувано е бързо произвеждане по чл.354а, ал.3 от Наказателен кодекс.

На 23.11.2023г., криминалисти от ОДМВР-Стара Загора са направили инспекция на 32-годишен мъж и на адрес в регионалния град, населяван от него. Намерени и конфискувани са пликче с бяло кристалообразно вещество и буркан, съдържащ суха зелена тревиста маса. Изготвената експертиза открива, че веществата съставляват метамфетамин с тегло 5,45 грама и коноп с тегло 20,22 грама. В ОДМВР-Стара Загора е формирано досъдебно произвеждане чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателен кодекс. Мъжът е бил арестуван за период до 24 часа.

Три бързи производства са били стартирани в старозагорското Първо районно управление (на МВР) на 17, 21 и 22 ноември за владеене на наркотични субстанции откакто полицейски чиновници са открили на улица в Стара Загора, че 30-годишен мъж, държи кристалообразно вещество, за което направената експертиза демонстрира, че е метамфетамин.

В апартамент в регионалния град, населяван от 34-годишна жена са открити и конфискувани зелена тревиста маса и кристалообразно вещество за които експертизата устонавява, че са метамфетамин и марихуана, полицейските чиновници са открили и 36-годишен мъж, в регионалния град, в който също имало наркотични субстанции, за които експертизата открива, че са метамфетамин, цигарата, която съдържа съдържа примес от тютюн и марихуана, и марихуана с тегло 0,92 грама.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР