За седма поредна година Skytrax обявява Чанги(Changi) в Сингапур за

...
За седма поредна година Skytrax обявява Чанги(Changi) в Сингапур за
Коментари Харесай

Бижуто на летище Чанги в Сингапур

За седма поредна година Skytrax афишира Чанги(Changi) в Сингапур за най-хубавото летище в света и то с безусловно съображение.

Освен че е едно от най-големите, Чанги разполага с разнообразни улеснения, които човек не би предположил, че ще откри на едно летище. От 17 април Чанги към този момент може да се похвали и с първия си търговски център Jewel.

Jewel е една много скъпа инвестиция, която коства 1.25 милиарда $. Отнема пет години, с цел да бъде издигнат и заема пространството, което преди летището употребява за паркинг на Терминал 1.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от debbie seraphina (@debsho22) на Апр 18, 2019 в 6:53 PDT

10-етажният търговски център е планиран от известния израелски проектант Моше Сафди . Макар че Jewel отвори порти преди няколко дни, към този момент има извоювани четири награди, сред които и Международната премия за архитектура.

Ако погледнем отвисоко молът с повърхност от 38 500 квадратни метра , ще ни се стори като градина в стъклен купол.
 Снимка 418967

Целта на Jewel е да уплътни часовете на пасажери с по-дълъг престой, които имат да убиват време, само че не разполагат с задоволително, с цел да опознаят града.

На влизане в комерсиалния център ни посрещат кристални облаци, които поради отраженията на стъклените стени, наподобяват по този начин, като че ли блещукат през нощта на фона на тъмното небе.
 Снимка 418968

След като прекрачим основния вход на Jewel, се " сблъскваме " с 40-метров водопад, ограден с четири етажа цветни тераси.
 Снимка 418958

На всеки няколко минути водопадът сменя режимите си на течаща вода, а с цел да се придаде загадъчна атмосфера на мястото, има и режим на мъгла. През нощта водопадът пък се трансформира във превъзходно светлинно шоу.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Jac (@juzjac85) на Апр 18, 2019 в 7:00 PDT

Озелененото пространство на Jewel е една от най-големите градини на закрито в страната . Има над 2000 дървета и над 100 000 храста. Дори можем да се насладим на мини бамбукова гора.
 Снимка 418957

Като всеки мол, и Jewel си има присъщите за такова място магазини, заведения за хранене, зони за занимания и игри .

Молът обаче разполага и с лабиринт от жив плет, както и езеро , заобиколено от тропически растения - една от многото зони за релаксация.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Jocelyn Tan (@joismilieu) на Апр 18, 2019 в 3:50 PDT

Да не забравяме за неповторимата топиария, с помощта на която от храстите и дърветата са основани разнообразни приказни животни.

Ако до момента сме си търсили причина да посетим Сингапур и не сме намирали, то към този момент сме уверени, че даже и единствено поради новото " украшение " на летището си коства да отидем.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Fragrance Hotel (@fragrancehotel) на Апр 18, 2019 в 3:46 PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР