За седма поредна година под патронажа на вицепрезидента ще се

...
За седма поредна година под патронажа на вицепрезидента ще се
Коментари Харесай

За седма година: Вицепрезидентът Йотова е патрон на инициативата на британското посолство „Посланик за един ден“

За седма поредна година под патронажа на вицепрезидента ще се организира самодейността на английското посолство в България „ Посланик за един ден “. Това оповестиха от прессекретариата на президентската институция.

Конкурсът е във връзка Международния ден на дамата и окуражава българските девойки да изразят своите възгледи по необятен кръг от значими за обществото въпроси.

Победителките в състезанието ще имат опция да вземат участие в работното всекидневие на английския дипломат в България Роб Диксън, да се срещнат с вицепрезидента, високопоставени представители на изпълнителната власт, членове на Народното събрание, представители на гражданското общество и бизнеса, както и българската преса, оповестиха от английското посолство у нас. 

Целта на „ Посланик за един ден " е да поддържа овластяването, водачеството и присъединяване на дамите в обществото. Конкурсът предизвиква младите дами от цяла България да мечтаят самоуверено, да имат вяра в себе си и да развиват капацитета си. Конкурсът дава на победителките неповторимата опция да схванат какво е да си дипломат, окуражавайки ги да търсят функции на управителни позиции, показаха още от посолството. 

„ Тази водеща стратегия има за цел да даде опция на младите девойки в България да станат водачите на бъдещето, да оказват помощ на своите общности и да вземат участие интензивно в гражданското общество. Програмата " Посланик за един ден " започва в България и към този момент се ползва по целия свят. Много от предходните ни победителки към този момент са се трансформирали във въодушевяващ образец. Вълнувам се, че ще имам опцията да чуя мислите и гледните точки на тазгодишните победителки по въпроси, които засягат всички нас ", съобщи английският дипломат Роб Диксън, представен от посолството.

Конкурсът започва през 2018 година от Британското посолство във връзка Международния ден на дамата. През миналите седем години в състезанието вземат участие над 65 забележителни млади дами, а състезанието, почнал в България, е репликиран от английските посолства по целия свят, от Нова Зеландия до Германия, от Чехия до Индия. 

Тазгодишната тематика на състезанието е „ Вдъхновение “. Въпросът, върху който искащите да вземат участие девойки от 8 до 12 клас би трябвало да запишат малко видео, е „ Ако бяхте дипломат за един ден, по какъв начин щяхте да вдъхновите девойките да преследват самоуверено фантазиите си, да развиват капацитета си и да не се отхвърлят? “. Повече информация, както и формата за кандидатстване може да бъде.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР