За създаване на всеобхватно видеонаблюдение, свързващо общините в Бургаска област,

...
За създаване на всеобхватно видеонаблюдение, свързващо общините в Бургаска област,
Коментари Харесай

Всеобхватно видеонаблюдение ще парира престъпността в Бургаско

За основаване на всеобхватно видеонаблюдение, свързващо общините в Бургаска област, се договориха представители на прокуратурата, полицията и кметове в района. На срещата, провела се през днешния ден в Бургас, се обсъждаха ограничения за противопоставяне и откриване на закононарушения в региона, както и ограничения за справяне с миграционната вълна, съобщи Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Акцент бе подложен и върху противодействието на битовата престъпност, пътнотранспортните катастрофи, закононарушенията, свързани с приложимост на наркотични субстанции и съществено засиления мигрантски напън.

Освен за построяването на взаимно видеонаблюдение, участниците в полемиката се договориха и за отделянето на повече средства от общинските бюджети за закупуване на дрегери, камери за наблюдаване и дронове, което също би улеснило работата по определяне и задържане на причинители на закононарушения.

Договорено бе и засилено практическо съдействие сред прокуратура и общините по надзора за правда, което да докара до понижаване на броя на незаконосъобразните актове на общинските администрации, като по този метод те да бъдат оптимално правно издържани, с цел да не бъдат отменяни от съдилищата.

По-рано през днешния ден окръжния прокурор на Бургас уточни, че има забележителен растеж на закононарушенията, свързани с мигрантската вълна. Районната прокуратура в Бургас към сегашния миг следи 380 такива каузи, което бележи растеж със 141 на брой каузи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР