За съставяне на кабинет и стабилно управление призоваха президентът Румен

...
За съставяне на кабинет и стабилно управление призоваха президентът Румен
Коментари Харесай

В един глас: Президентът и премиерът се обявиха за стабилно управление

За сформиране на кабинет и устойчиво ръководство приканиха президентът Румен Радев и служебният министър председател Стефан Янев. По време на визитата си по Северното Черноморие двамата разясниха поисканата оставка на основния прокурор и идното сформиране на държавно управление. Румен Радев беше във Варна за среща с варненски интелектуалци, а Стефан Янев посети Балчик по покана на кмета и на регионалния шеф на Добрич, с цел да разясняват настоящи за района тематики.

И съгласно президента, и съгласно служебния министър председател, партиите би трябвало да поемат своята политическа отговорност за съставянето на устойчиво и работещо държавно управление, което да се употребява с доверието на хората.

Ще стартира консултациите с парламентарно показаните групи допустимо най-бързо, само че по кое време ще връча първия изследователски мандат зависи доста от хода на тези съвещания. Зависи доста от това дали партиите ще намерят първо разговор и второ ще съумеят да реализират някакъв консенсус. Този път те нямат право на неточност, изясни Румен Радев.

Служебният министър председател Стефан Янев разяснява, че упованията на обществото са свързани със сформирането на устойчиво болшинство в новия парламент.

Но дискутирането на правилото проба-грешка не е най-хубавият вид. По-скоро би трябвало да се разчита на един разговор, вътре в партиите в границите на Народното събрание, да намерят основата на този разговор, и това, което неведнъж съм заявявал, да бъдат в положение да образуват едно устойчиво парламентарно болшинство, което да излъчи държавно управление с ясни цели, с ясни цели, защото България има потребност от такова държавно управление, има потребност от ръководство, което дава вероятност, съобщи Стефан Янев.

Двамата разясниха и импортираното от служебния правосъден министър Янаки Стоилов искане за отстраняването на основния прокурор. Оставката на Иван Гешев ще бъде в интерес на гражданското общество и на страната ни, съобщи президентът Румен Радев.

Оглушителното безмълвие за харченето на мрачно на милиарди обществени средства, до момента в който в това време прокуратурата нападателно клеветеше неуместните на властта. Това дискредитира и делегитимира и самата прокуратура в лицето на основния прокурор. Това е законосъобразен резултат от всичко протичащо се досега, съобщи Радев.

Служебният министър председател Стефан Янев съобщи, че съгласно сигнала на Бойко Рашков това искане е основателно, само че не пожела да разяснява детайлности преди юристите да го стимулират.

Българското общество има упования, че би трябвало да се направи промяна в правосъдната система и тази промяна да бъде смислена, а не промяна, която да бъде сякаш за пред света отвън страната, да се регистрира някаква активност. Усещането за правдивост би трябвало да бъде възобновено и в българското общество да бъдат спокойни и да знаят, че правосъдната система дава точно това чувство за правдивост, изясни Стефан Янев.

По време на изказванията си през днешния ден президентът разяснява и проблемите в опазването на здравето, след свадите в незабавния център " Пирогов ".

Това, което се случва в " Пирогов ", е индикативен случай за систематичен проблем в нашето опазване на здравето. Това би трябвало да бъде огромен приоритет, безспорен приоритет на партиите, които сега би трябвало да образуват държавно управление и незабавно да потеглят да вземат решение стабилно този систематичен проблем. Ние се нуждаем в действителност от нов, ефикасен модел в нашето опазване на здравето, счита Радев.

След осъществена инспекция от Здравната каса, в " Пирогов " бяха открити нарушавания при отчитането на банкет на пациенти по клинични пътеки за над 1 милион лв., което докара до уволняването на шефа на болничното заведение Асен Балтов.

Екип на БНТ-Варна
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР