“За съжаление в Спешните отделения не усещаме ситуацията под контрол.

...
“За съжаление в Спешните отделения не усещаме ситуацията под контрол.
Коментари Харесай

Д-р Десислава Кателиева: Част от пациентите дори не подозират, че са болни от COVID-19

“За страдание в Спешните отделения не усещаме обстановката под надзор. Вълната от инфектирани пациенти става все по-висока и по-висока.Това е един сериозен напор от хора, които са с коронавирусни инфекции. Част от тях са с много напреднала дихателна непълнота. Това са хора, които се нуждаят от кревати с О2, а те свършват доста бързо”. Това съобщи пред доктор Десислава Кателиева, която работи в Спешното поделение на една от огромните лечебни заведения в София.

По думите й нашите лечебни заведения не са пригодени, с цел да бъдат напълно Интензивни отделения. „ Именно за пациенти с дихателни проблеми намираме кревати извънредно мъчно. Част от хората, които идват при нас, даже не подозират, че са заболели от COVID-19, а това се открива след преглед”, показва тя.

Според нея е прекомерно рано да се усети резултатът от стягането на ограниченията. „ В момента при нас са пациентите, които са се заразили при предходното разхлабване. Иамме огромен проблем с хора, които имат клиничната картина на инфектирани с COVID-19, само че са с негативни PCR и антигенни проби. Тези хора няма по какъв начин да ги настаним в Коронавирус отделения, а те би трябвало да бъдат ориентирани към Пулмологични отделения, множеството от които са трансформирани в Коронавирус клиники”, показва медикът.

„ Чувстваме, че сме на границите на опциите си. Вълната е все по този начин висока. Най-вероятно ще се усети до седмица, че ограниченията работят, тъй като ще се ограничи броя на инфектираните и ще намалее борят на пациентите, които ще се нуждаят от болнично лечение”, уточни доктор Кателиева.

По думите й разхлабването на ограниченията би трябвало да стане последователно. „ Можем без заведения за хранене, молове и концерти още известно време. Но хората, които губим, са хора, които към този момент не можем да върнем”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР